Читај ми!

Монте Карло: Новак без финала

Ђоковић - Федерер 0:2 (5:7, 2:6). Новак Ђоковић неће бранити титулу у Монте Карлу. Повреда зглоба десне руке омела га је да се озбиљније супротстави Швајцарцу, који се пласирао у финале. Федерер ће у финалу играти против земљака Станисласа Вавринке, који је у првом полуфиналу савладао Шпанца Давида Ферера са 2:0. Директан пренос финала је у недељу од 15.00 часова на нашем Другом програму.

Новак Ђоковић није успео да се пласира у финале турнира мастерс серије у Монте Карлу, пошто је у полуфиналу изгубио од Швајцарца Роџера Федерера у два сета, резултатом 7:5, 6:2.

Ђоковић је читав меч одиграо са повредом зглоба десне руке и у једном тренутку у другом сету је изгледало да ће предати, али је уважио противника и публику и уз болне гримасе на лицу остао је до краја на терену.

Овим поразом, Ђоковић је изгубио 620 поена, јер није одбранио титулу, па ће од понедељка на АТП листи заостајати за водећим Рафаелом Надалом 2.250 поена, 200 више него на претходној листи.

Српски тенисер је турнир почео са повређеним зглобом, али се то у прва два меча није много примећивало, јер му противници нису задавали много проблема и добио их је уз
само два изгубљена гема. Повреда је очигледно погоршана јуче у дуелу против Гиљерма Гарсије Лопеса. У том мечу, који је трајао дуже од два сата, Ђоковић је морао да игра пуном снагом да би пеокренуо резултат и то је данас платио поразом.

Упркос свему, Ђоковић је данас имао шансу да добије први сет, јер је код вођства од 5:4 имао две везане сет лопте на Федереров сервис. Није их искористио, а потом је изгубио свој сервис, иако је у 11. гему водио са 40:0, и испоставило се да је то био крај меча.

У другом сету наш ас је само статирао на терену и Федерер је без проблема стигао до 18. победе у 34. међусобном дуелу са Ђоковићем.

Ђоковић није планирао да наредне седмице игра на турниру серије 500 у Барселони, тако да ће имати две недеље паузе до мастерса у Мадриду. На том турниру имаће шансу да знатно смањи заостатак за Надалом, јер брани само 45 поена, а Шпанац титулу и 1000 поена.

У финалу Монте Карла Федерер ће у недељу играти против земљака Станисласа Вавринке, који је у првом полуфиналу победио Шпанца Давида Ферера са 6:1, 7:6. Директан пренос је на нашем Другом програму.

Ток меча:

16.55 - Иако поражен у финалу Новак је приликом изласка са терена поздрављен громогласним аплаузом, пре свега због ризика што је са повредом завршио меч.

16.53 - Федерер сервира за меч. Новак долази до 15:30, ипак не може да се бори, Федерер долази до меч лопте, користи је, 6:2 у другм сету.

16.50 - Новак некако успева да освоји свој сервис и смањи на 5:2.

16.45 - Ђоковић све теже контролише игру. Иако има велику подршку са трибина, једноставно не иде. Поново му противник одузима сервис, 4:1. 

16.42 - Новак наставља меч, али без икаквог отпора.

16.40 - Проблеми са зглобом десне руке код нашег аса, свака лопта ствара велике проблеме. Федерер то користи и долази до брејк шансе, користи је и води са 2:1.

16.31 - Новак сервира на старту другог сета. Без изгубљеног поена решава гем у своју корист.

16.28 - Швајцарац сервира за сет. Експресно долази до две сет лопт. Асом решава гем и сет у своју корист 7:5.

16.26 - Нови проблеми за нашег аса. После 40:0 дозвољава противнику да стигне до брејк шансе, коју Швајцарац успева да искористи и стигне до брејка предности. Новак има само једну шансу да узврати.

16.18 - Сада Новак користи нешто лошије сервисе противника и стиже до 15:40, две сет лопте. Федерер успева да се одбрани, 40:40. Велика борба у наредном поену, оба тенисера извлачила немогуће, ипак Федерер сакривеним дроп-шотом успева да стекне предност, а потом и освоји гем, 5:5.

16.12 - Федерер користи два лоша прва сервиса нашег аса, сада има 0:30. Новак успева да изједначи. Ипак, Швајцарац први стиже до брејк шансе у мечу. Након дуге размене Ђоковић успева да изједначи, а потом са два одлична сервиса добија гем.  

16.08 - Велика борба, ипак, обојица успевају да задрже свој сервис, 4:4. 

15.59 - Први проблеми за Новака у овом мечу. Федерер има 15:30. Ипак, Новак након два добра сервиса и сигурне игре у пољу одбија овај напад противника и решава гем у своју корист.  

15.54 - Оба тенисера сигурна на своје сервисе, 2:2.

15.49 - Након лако освојеног сервиса Новак је напао Швајцарчевог сервиса. Имао је 0:30, међутим Федерер успева да се одбрани. Након два изједначења противник осваја свој сервис, 1:1. 

15.40 - Почео је меч, први сервира Новак Ђоковић.

15.30 - Очекујемо почетак меча између Новака Ђоковића и Роџера Федерера. Директан пренос меча је на нашем Првом програму.

15.15 - Ваврика осваја други сет у тај-брејку 7:6 (7:2) и решава меч у своју корист.

14.16 - Станислас Вавринка добио је први сет против Давида Ферера - 6:1 за 31. минут игре.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво