Читај ми!

Лопез намучио Новака, на реду је Федерер

Ђоковић - Лопез 2:1 (4:6, 6:3, 6:1). Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Монте Карла пошто је теже него што се очекивлало савладао Гиљерма Гарсију-Лопеза. У борби за ново мастерс финале Новак ће играти против Роџера Федерера (директан пренос РТС).

Ђоковић је до шесте победе из исто толико дуела против Гарсије-Лопеза дошао теже него што се очекивало и после два сата и 13 минута велике борбе.

Српски тенисер је после Алберта Монтањеса и Пабла Карења Бусте свалдао и трећег шпанског тенисера на туниру. За разлику од претходних мечева, када је веома убедљиво и фуриозно излазио на крај са противницима, други рекет света данас није билистао. Превише је грешио, деловао летаргично на терену, што је противник искористио и унео нервозу у игру 26-годишњег Београђанина.

Гарсија-Лопез је одлично почео меч, направио два брејка (4:1) и урпкос изгубљеном сервису дошао до предности у сетовима - 6:4.

Претио је Шпанац и у наставку меча, при резултату 3:3 имао је две брејк лопте, али му Ђоковић није дозволио да, после Томаша Бердиха, направи још једно изненађење на турниру.

Ђоковић, други тенисер света, имао је 63 одсто убаченог првог сервиса од чега је освојио 74 процената. Новак је имао 39 винера, 45 неизнуђених грешака, наспрам 16 директних поена и 30 грешака Гарсије-Лопеса.

Новак је поправио игру и сасвим заслужено дошао до тријумфа. Он ће у борби за финале у суботу после 15 сати играти против Швајцарца Роџера Федерера (директан пренос РТС), који је победио Француза Жоа-Вилфреда Тсонгу са 2:6, 7:6 (8:6), 6:1.

Биће то њихов 34 међусобни сусрет, Федерер води са 17:16 у победама, а последњи пут играли су ове године у финалу Индијан Велса када је Ђоковић славио са 2:1 у сетовима.

У првом полуфиналу састаће се Станислас Вавринка (Швајцарска) и Давид Ферер (Шпанија).

Мастерс у Монте Карлу игра се за укупан наградни фонд од 3,45 милиона евра.

Овако је текао четвртфинални меч у Монте Карлу:

20.16 - Крај меча, Ђоковић је у полуфиналу Монте Карла где га чека Роџер Федерер. Још једном други рекет света одузима противнику сервис и више него убедљиво добија трећи сет резултатом 6:1.  

19.51 - Ђоковић поставља ствари на своје место, још једном Лопез остаје без гема на свој сервис. Наш тенисер тако има лепу залиху од два брејка предности, а Шпанцу остаје да жали за приликама пропуштеним у другом сету.  

19.43 - Одмах на старту одлучујеућег сета Ђоковић одузима Лопезу сервис и ставља Шпанцу до знања које фаворит у овом сусрету - 1:0. 

19.37 - Новак сигуран на свој сервис, последњи полуфиналиста турнира у Кнежевини биће познат након трећег, одлучујућег, сета - 6:3. И овај сет завршен је после 45 минута игре.

19.33 - Ђоковић користи своју прву брејк шансу у другом сету и одузима противнику сервис. Наш тенисер ће имати прилику да на свој сервис освоји други сет и дође до изједначења у овом дуелу. 

19.27 - Имао је Лопез 40:15 у седмом гему и две меч лопте али је наш тенисер још једном успео да спасе свој сервис - 4:3. 

19.16 - Извукао се Ђоковић из неугодне ситуације у маратинском петом гему. Невероватни Шпанац игром изнад својих могућности био је близу новог брејка. На срећу, Новак успева да освоји овај јако битан гем и поведе са 3:2. Лопез игра можда и најбољи меч у својој каријери!   

19.05 - Без брејка у другом сету, оба тенисера, за сада, сигурна на свој сервис - 2:2. 

18.49 - У одлучујућем десетом гему Лопез на свој сервис излази као победник и осваја при сет! Новак је у и овом гему био близу новог брејка али Шпанац врло добром игром потврђује раније стечени брејк предности - 6:4.

18.27 - У шестом гему наш тенисер консолидује своју игру и успева да одузме противнику сервис и да врати један брејк. 

18.21 - Још једном расрчани и мотивисани Лопез кажњава Новакову опуштеност и бројне грешке у игри. Шпанац прави нови брејк за 4:1 у првом сету. 

18.14 - При резултату 40:15 у терећем гему Новак губи пет везаних поена и Шпанац први долази до брејка на мечу! Лопез води са 2:1.

18.10 - Оба тенисера сигурна на старту на свој сервис, резултат је 1:1. 

18.03 - Почео последњи четвртфинални дуел у Монте Карлу (РТС2). Ђоковић први на сервису. Пласман у полуфинале већ обезбедили Вавринка, Ферер и Федерер. 

17.40 - Крај меча, Роџер федерер је трећи полуфиналиста турнира у Кнежевини. Трећи сет је у потпуности припао Швајцарцу који је славио са 6:1. Два сата и 25 минута требало је Федереру да дође до јубиларног 50. полуфинала на мастерс турнирима. Федерер у полуфиналу чека бољег из дуела Новака Ђоковића и Гиљерма Гарсије-Лопеза.

17.05 - Фантастичан други сет одиграли су Тсонга и Федерер, Швајцарац стиже до изједначења у тај-брејку. Трећег полуфиналисту Монте Карла одлучиће трећи сет. 

16.35 - Ненад Зимоњић и Канађанин Данијел Нестор пласирали су се у полуфинале у  конкуренцији дублова, пошто су победили Ромаина Арнеода и Бенџамина Балреа из Монака са 6:4, 6:3. Зимоњић и Нестор су на турниру постављени за пете носиоце, а у наставку такмичења играће против победника меча Боб/Мајк Брајан (САД) - Жулијен Бенето/Едуард Рожер-Васелан (Француска).

15.55 - Жо-Вилфрид Тсонга води против Роџера Федерера (РТС2) са 1:0 у сетовима (6:2). Победник овог меча је потенцијални противник Новака Ђоковића у полуфиналу Монте Карла. 

14.58 - Познат је први полуфинални пар на Мастерсу у Монте Карлу, састаће се Станислас Вавринка и Давид Ферер. Вавринка је у два сета савладао Милоша Раонића, док је Ферер направио изненађење и истим резултатом победио "краља шљаке" Рафу Надала. 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво