Читај ми!

Ђоковић: Не интересује ме политика

Новак Ђоковић сумирао протеклу сезону. Упркос губитку првог места, задовољан је учињеним. Ипак, увидео је неке грешке и настојаће да их исправи. Ове сезоне играо је константно добро, што ипак није било довољно да се одупре препорођеном Надалу, који се након повреде на терен вратио још јачи. Новак је додао да га политика не интересује, а да његова фондација помаже деци у Србији којој је помоћ неопходна.

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је задовољан завршеном сезоном, да ће извући поуке из пораза на гренд слем турнирима и да жели да помогне Србији, али да се неће бавити политиком. Ђоковић је ове сезоне освојио седам титула и остварио 74 победе, а годину је завршио са 24 узастопне победе.

Српски тенисер је годину завршио на другом месту АТП листе са 770 бодова мање од Шпанца Рафаела Надала, који га је победио на Ролан Гаросу, Ју-Ес опену и у Монтреалу.
"Мислим да је ова година била веома успешна за мене. Играо сам константно добро целе године и то ме усрећује", рекао је Ђоковић за Спорт 360.

Он је изгубио у финалу Вимлбдона од Британца Ендија Марија, а у полуфиналу Ролан Гароса и финалу Ју-Ес опена од Надала. "Претрпео сам три пораза на гренд слем турнирима ове године. Извући ћу поуке и радити на томе да будем бољи. Пораз од Рафе у полуфиналу Ролан Гароса најтеже ми је пао. Желео сам да освојим тај трофеј, али није ми било суђено", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је рекао да поштује Надала и похвалио је његове резултате након што се Шпанац вратио на терен после седмомесечне паузе због повреде колена. Није лако вратити се после повреде, па сам био импресиониран начином на који је успео да се врати", рекао је он.

Ђоковић је рекао да би тенисери требало да имају бољи однос са људима из АТП.
"Желео бих да воде рачуна о нашим интересима, а не о нечему другом. Нема смисла да заступају играче и турнире, пошто се наши интереси не подударају. То би требало раздвојити, или макар да се, у најмању руку, боље ради", рекао је он.

Ђоковић је истакао да нема намеру да се бави политиком. "Желим да помогнем Србији на много начина, али не као политичар. Фондација 'Новак Ђоковић' много помаже Србији, пошто се брине о угроженој деци, помажући им да се квалитетно образују. Отварамо обданишта, игралишта, обучавамо наставнике и помажемо институцијама, а то много значи мојој земљи", рекао је Ђоковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара