Ђоковић у четвртом колу

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић јутрос је после три сата и 52 минута велике борбе победио Хрвата Марина Чилића са 3:1 (6:7, 7:5, 6:4, 7:6) и пласирао се у осмину финала Отвореног првенства САД.

"Био је ово врло тежак меч...Марин није имао шта да изгуби, а ја сам можда играо превише дефанзивно. Чекао сам његове грешке, што није требало да радим", рекао је после меча Ђоковић, трећи носилац у Њујорку.

Ђоковић се присетио и да је сличан меч на Отвореном првенству САД прошле године играо са Радеком Штјепанеком, кога је после четири сата и 44 минута победио са 3:2, а потом стигао до финала последњег гренд слема сезоне.

"Меч са Штејпанеком ми је био један од најтежих у каријери, али сам после њега стигао до финала, а надам се да ће тако бити и ове године. Добро је када у раним фазама турнира имате дуге мечеве, изморите се на терену. Сада сам заиста мотивисан да одем далеко", истакао је Ђоковић.

Српски тенисер је оценио да је у дуелу са Чилићем, 24. играчем света, пресудила његова психичка снага у преломним тренуцима меча. "То ме охрабрује. У суштини, сви играју добар тенис, физички су спремни, али ако си психички способан да најбољи будеш када је најпотребније, онда имаш предност", оценио је трећи тенисер света.

Наредни противник Ђоковићу биће 15. носилац Томи Робредо из Шпаније. Робредо је у четвртом колу у три сета елиминисао 19. носиоца Жоа Вилфрида Тсонгу из Француске, а претходно је савладао и некада најбољег тенисера света Марата Сафина из Русије.

"Могу да очекујем велику борбу. Робредо је сада пун самопоуздања и сигурно ће ићи на победу. Добро је, међутим, што ћу имати дан за опоравак и припрему за наредни меч. Треба само да играм своју игру, да будем агресиван", оценио је Ђоковић.

Српски и шпански тенисер до сада су одиграли четири меча, ниједан ове године, а Ђоковић је победио на три. Робредо је као победник изашао само из њиховог првог дуела, 2005. године у Паризу.

"Биће интересантно. Дуго нисмо играли", казао је Ђоковић.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво