Читај ми!

Јелена убедљива против Азаренке

Викторија Азаренка - Јелена Јанковић 0:2 (4:6, 3:6). Јелена Јанковић је сјајно започела такмичење на завршном мастерсу сезоне у Истанбулу победивши на старту Викторију Азаренку са 2:0 по сетовима 6:4, 6:3.

Српска тенисерка Јелена Јанковић успешно је стартовала на завршном турниру сезоне у Истанбулу, пошто је у првом колу "беле групе" савладала Белорукињу Викторију Азаренку са 6:4, 6:3.

Српска тенисерка, осма на WТА ранг листи је у првом сету до првог брејка дошла у трећем гему, искористивши трећу брејк лопту, међутим, Азаренка је већ у наредном узвратила одузимањем сервиса. У наредном гему, Белорускиња, друга тенисерка света је повела је 40:0, међутим, Јанковићева је одличном игром у пољу успела да дође до брејк лопте коју је искористила и тако дошла до 3:2.

Јанковићева је стечену предност сачувала до краја тог периода игре, иако је Азаренка имала две брејк лопте при резултату 4:3 за српску тенисерку.

У другом, сету, као и у првом, Јанковићева је одузела два сервиа, док Белорускиња овај пут није дошла ни до брејк лопте.

Јелена је током целог меча играла веома сигурно и паметно, а у правим тренуцима је реализовала брејк лопте. Српска тенисерка још једном је потврдила да се налази у доброј форми и заслужено је стигла до четвртог тријумфа у деветом дуелу са Белорускињом.

"Узбуђена што имам шансу да играм овде са најбољима на свету. Заиста сам срећна због доласка у Истанбул. Када играте овакво такмичење, сваки меч је важан и тежак. Ова победа ће ми дати много самопоуздања у наставку турнира", рекла је српска тенисерка одмах после меча.

Јанковићева ће у мечу другог кола, који се игра сутра, одмерити снаге са Кинескињом На Ли. Српска и кинеска тенисерка до сада су играле девет пута, Ли води са 5-4 у победама.

Завршни мастерс турнир у Истанбулу игра се за укупни наградни фонд од шест милиона долара.

20.15 - Наша тенисерка је наставила са одличном игром добивши и други сет још убедљивије 6:3. Јелена ће сутра одмерити снаге са Кинескињом На Ли.

19.20 - Јелена фантастичном игром осваја први сет резултатом 6:4. Наша тенисерка је направила два брејка и дозволила противници да јој одузме само један сервис.

18.22 - Почео је меч измежу Јелене Јанковић и Викторије Азаренке. Јелени је ово пето учешће на завршним шампионатима, а 2008. и 2009. стигла је до полуфинала. Јелена ове године против играчица из Топ 10 има скор 4-6.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво