Виктор Троицки у трећем колу,Ана Ивановић изгубила

Српски тенисер Виктор Троицки постигао је највећи успех на једном гренд слем турниру, пошто се пласирао у треће коло Отвореног првенства САД. Ана Ивановић је у другом колу Ју-Ес опена изгубила од Францускиње Жули Коин резултатом 1:2, по сетовима(3:6, 6:4, 6:3)

Троицки, тренутно 71. тенисер света, у другом колу Ју-Ес Опена елиминисао је 25. носиоца у Њујорку Филипа Колшрајбера из Немачке.

Колшрајбер је Троицком предао меч при вођству српског тенисера од 2:1 у сетовима (2:6, 6:3, 6:4) и 3:0 у трећем делу игре.

Највећи досадашњи успех Троицког на гренд слем турнирима био је пласман у друго коло овогодишњег Вимблдона. Сва три досадашња гренд слема, у којима је стигао до главног жреба, 22-годишњи Троицки је играо ове године, али је учешће на Отвореном првенству Аустралије и Ролан Гаросу завршио у првом колу.

Наредни противник Троицког је први носилац Отвореног првенства САД, Рафаел Надал из Шпаније, који у другом колу победио 261. тенисера света Рајлера де Харта из САД са 3:0 по сетовима 6:1,6:2, 6:4.

Троицки је прву и једину досадашњу прилику да се састане са Надалом, најбољим тенисером света, имао управо на Отвореном првенству Аустралије где је изгубио са 0:3, али је Шпанцу пружио солидан отпор - 6:7, 5:7 и 1:6.

Надал је учешће на турниру у Мелбурну завршио у осмини финала, али је од тада апсолутно доминирао светским тенисом, освојио наредна два гренд слема, Ролан Гарос и Вимблдон, и после скоро четири и по године владавине Роџера Федерера преузео прво место на АТП листи.

Прворангирана тенисерка света Српкиња Ана Ивановић није успела да се пласира у треће коло грен слем турнира УС Опен у Њујорку пошто је у другом колу изгубила од Францускиње Жили Коан са 2:1 у сетовима - 6:3, 4:6, 6:3.

Ивановић је потпуно разочарала у дуелу са 188. тенисерком на ЊТА листи. Током једног часа и 57 минута игре направила је толико грешака, да просто није могла да се препозна. Дуго је тражила начин да парира изузетно расположеној ривалки, али је на крају морала да "положи оружје" и призна сензационалан пораз.

Већ од самог старта узбудљивог дуела видело се да Српкиња неће имати лак посао. Францускињу је одлично служио сервис, стизала је скоро све лопте, али су, на крају, пресудиле несхватљиве грешке наше тенисерке.

Ивановић се просто мучила у данашњем мечу. Тотално деконцентрисана, грешила је у најгорим могућим тренуцима и пораз је био неминован. Коан је искористила трећу меч лопту и заслужено се пробила у треће коло, где ће јој ривалка бити земљакиња Амели Морезмо.

Ивановић је тако поновила причу из Вимблдона од пре два месеца, када је на старту тешком муком савладала Францускињу Натали Деши, а онда већ у наредном мечу убедљиво изгубила од Кинескиње Ђие Женг.

Прошле сезоне Ивановић је на УС Опену елиминисана у четвртфиналу од Американке Венус Вилијамс.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи