Ђоковић у другом колу Ју-Ес Oпена

Новак Ђоковић, трећи носилац у мушком синглу, пласирао се у друго коло Отвореног првенства Америке савладавши 78. тенисера света Арноа Клемона из Француске са 3:0, по сетовима 6:3, 6:3, 6:4.

Меч је трајао два сата. После победе, Ђоковић је изјавио да турнир у Њујорку сматра "прекретницом" у каријери.

"Прошлогодишње финале против Роџера Федерера сматрам прекретницом, јер ми је тај меч улио веру да могу да победим швајцарског тенисера. Било је после тога само питање времена када ће се то и догодити", подсетио је трећи тенисер света на финални сусрет у Њујорку 2007.

Ђоковић је током меча са Клемоном у једном тренутку незгодно стао и повредио скочни зглоб али је, према његовим речима, сада све у реду.

"Сигуран сам да ћу за следећи меч са Американцем Робертом Кендриком бити потпуно спреман и да нећу осећати никакве последице повреде", каже Ђоковић.

Српски тенисер, који је јануара ове године на Отвореном првенству Аустралије освојио прву грен слем титулу у каријери, један је од фаворита за победу на УС Опену, уз браниоца титуле Федерера и првог играча света Шпанца Рафаела Надала.

"Учинићу све да до финала између них двојице не дође", поручио је духовито Ђоковић, указујући да је управо он претендент на њујоршки тениски престо, нагласивши да је ова сезона до сада најбоља у његовој каријери.

"Ово је до сада моја најуспешнија сезона. Титула у Аустралији потпуно ме је психолошки растеретила и улила огромно самопоуздање за 'пловидбу' по осталим грен слем турнирима", закључио је Ђоковић.

Наредни противник нашег тенисера биће Американац Роберт Кендрик.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара