Јанковићева тешко до трећег кола у Њујорку

Српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у треће коло такмичења на Отвореном првенству САД, пошто је победила 63. играчицу света Софију Арвидсон из Шведске са 2:1 (6:3, 6:7, 7:5).

Следећа противница Јанковићеве биће победница меча 26. носиоца у Њујорку Анабел Медине Гаригес из Шпаније и Кинескиње Ђјије Џенг, тренутно 37. тенисерке света.

Јанковићева се са шпанском тенисерком састала четири пута и три меча је добила, док је један предала пре самог почетка. Четири меча 23-годишња Јанковићева одиграла је и против Кинескиње и такође остварила три победе, a један пораз.

Дуел Јанковићеве и Арвидсонове у другом колу последњег гренд слема сезоне обиловао је преокретима о чему сведочи и податак да је српска тенисерка направила чак осам, а Швеђанка шест брејкова.  Јанковићева је први гем изгубила на свој сервис, али је затим освојила наредна четири. Швеђанка је успела да у седмом гему надокнади брејк заостатка, али јој је Јанковићева у осмом и трећи пут одузела сервис и повела са 5:3, а потом у последњем, деветом стигла и до вођства од 1:0 у сетовима, иако је губила са 0:30.

Други сет одлучен је у тај-брејку, иако је Јанковићева два пута имала брејк предности, а у деветом гему и меч лопту. Тај-брејк је припао Арвидсоновој, иако је Јанковићева водила са 3:0, али је затим изгубила шест поена узастопце. Јанковићева је успела да се приближи на 5:6, али је Арвидсонова освојила наредни поен за изједначње од 1:1 у сетовима.

И трећи сет је био пун преокрета. Јанковићева је, иако је у првом гему морала да спасава три брејк шансе противнице, повела са 3:0, а у четвртом гему имала још три прилике за вођство од 4:0.  Арвидсонова се, ипак, спасила, успела да надокнади брејк заостатка, што је до краја сета поновила још једном, само да би последњи, 12. гем изгубила на свој сервис и опростила се од турнира.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво