Последњи поздрав Јелени Генчић

Тениски савез Србије организовао је комеморацију поводом смрти Јелене Генчић. Од шампионке и тренера опростили се породица, челни људи Савеза, као и Новак Ђоковић, који је послао писмо из Париза.

Комеморација поводом смрти Јелене Генчић одржана је данас у просторијама Тениског савеза Србије (ТСС), а од некадашње шампионке, касније и успешног тренера, опростили су се челни људи ТСС, као и најбољи играч света Новак Ђоковић, који је послао писмо из Париза.

Почасни потпредседник ТСС Радмило Арменулић истакао је да је Јелена одрасла у спортској породици у којој су важили ред, рад и дисциплина и подсетио да је прво била фудбалски голман, касније и чувар мреже рукометне репрезентације, пре него што је постала вишеструка тениска шампионка.

"Као чланица Партизана освојила је више од 200 тофеја, а касније је своје знање пренела многим шампионима, укључујући и светског броја 1 Новака Ђоковића. Када бих морао да са две речи опишем идеалног тренера рекао бих - Јелена Генчић. Била је својим ученицима вођа, пријатељ, саветник и родитељ. Њен роман није готов, бесмртност пише и даље", истакао је Арменулић.

Новакова мајка, Дијана Ђоковић, прочитала је на комеморацији веома емотивно писмо најбољег тенисера света.

"Драга моја Јелена, бескрајно сам тужан јер се данас опраштам од тебе. У животу си ме припремала за многе ситуације, за победе, за тријумфе, за наше трофеје, али за наш растанак потпуно сам неспреман. Опраштам се од тебе бескрајно тужан што не могу да те испратим. Знам да би се љутила да одустанем и умањим шансу да испуним и ову последњу нашу жељу, да освојим Ролан Гарос", навео је Ђоковић.

Он је захвалио на свему што га је Јелена Генчић научила и што је веровала у њега од првог дана.

"Хвала ти на стрпљењу, на огромној љубави. Хвала ти на свакодневној подршци, на саветима које памтим, на топлим речима које су увек носиле неку ванредну поруку. Знаш да сам их све упамтио и да се твојих правила увек држим. Наш последњи разговор, пре две недеље није указивао да нешто није у реду. Тужан сам јер си се и тада трудила да ме ослободиш било каквих брига и уверавала ме да је све у реду, да си у болници јер је рутинска контрола, да не бринем него да побеђујем", написао је Ђоковић.

На крају, он је поручио да је Генчићева имала и да ће увек имати посебно место у његовом животу.

"Била си добри анђео. И кад си ме тренирала и касније - где год да сам био осећао сам твоју подршку. Искрену. Снажну. Безрезервну. Оставила си неизбрисив траг у нашем тенису. Дужни смо ти сви који смо данас са рекетом у руци. Обећавам ти да ћу се потрудити да твоје име пренесем на будуће генерације и да твој дух вечно буде присутан на тениским теренима", поручио је Ђоковић.

У име ТСС од Генчићеве се опростио председник Управног одбора Топлица Спасојевић, последњи поздрав од Тениског клуба Партизан упутио је Сава Зорић, а емотиван говор имала је и њена некадашња саиграчица Тамара Лукшић - Орландић.

Комеморацији је, осим родбине и пријатеља, присуствовала и министарка спорта Алиса Марић, потом почасни председник ТСС Слободан Живојиновић, селектор Богдан Обрадовић, Срђан и Горан Ђоковић, Душан Грујић, као и многи други поштоваоци Јелене Генчић.

Сахрана ће се одржати у среду 5. јуна од 15 сати у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво