Новак, повреда озбиљна

Новак Ђоковић се расплакао пошто је сазнао колико је озбиљна повреда коју је задобио у мечу против Сема Кверија. Још без прецизнијих детаља о тежини повреде. Наступ на турниру у Монте Карлу под знаком питања, али је Ролан Гарос сигуран. Похвале за Зимоњића и Бозољца.

Новак Ђоковић савладао је Сема Кверија и донео Србији пласман у полуфинале Дејвис купа, иако је од трећег гема "вукао" повреду скочног зглоба.

"У тенису су ретке прилике за наступе за репрезентацију и од тога не треба већи мотив. Сваки члан нашег тима даје максимум. Меч са Kверијем је био чудан, са лошим почетком, у трећем гему сам изврнуо зглоб. Нисам знао каква је повреда и да ли ћу бити у стању да наставим да се такмичим на високом нивоу", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је рекао да је током меча покушавао да не размишља о повреди, због чега је играо опрезно првих сат времена.

"Покушавао сам да се натерам да размишљам о сваком наредном поену и тактици, да потискујем бол. Али, то је готово немогуће урадити, пошто је природно да када се повредите размишљате о томе да ли ћете моћи да се ослоните на ногу, да ли ћете моћи да пружите
максимум. Вероватно су лекови, психичка снага и подршка учинили своје и помогли ми да изгурам до краја", рекао је он.

"Играти за Србију је велика част и задовољство и због тога сам и наставио... Што се тиче повреде није добро", рекао је Ноле.

Говорећи о тежини повреде, после меча, Ђоковић се расплакао. Новак је рекао и да још увек није извесно да ли ће бити у стању да игра у Монте Карлу.

"Отечен је и то, свакако, није добар знак... Учинићу све што могу да се опоравим до тог турнира. Колико је то реално, не могу да кажем", рекао је Ђоковић и додао да наступ на Ролан Гаросу није доведен у питање.

"Има још до Ролан Гароса... Избегао сам најтежи степен изврнућа зглоба. Отекао је, није оштећен, али морам да проверим колико је озбиљно, након чега ћу да проценим да ли могу да играм у Монте Карлу, који би био мој први турнир на шљаци", рекао је он.

"Почиње сезона турнира на шљаци, на којој сам одрастао. Морам да донесем мудру одлуку са својим тимом. Волео бих да играм у Монте Карлу, тамо живим, волим тај турнир, оптимиста сам, али не знам да ли је то реално", додао је он.

Браво за Зикија и Ику

Први тенисер света истакао је да је у Дејвис купу није битан појединац, већ тимска игра и да је победа у дублу, када су Ненад Зимоњић и Илија Бозољац савладали браћу Боба и Мајка Брајана, била веома важна за коначан исход.

"Ненад игра последњих 15 година за Србију и свима нам је као старији брат. Он је под великим притиском јер никада нема истог партнера у Дејвис купу.

Илија нас је све изненадио, иако смо знали да игра добро. Били смо забринути због његове физичке припремљености, јер је играо дуг меч и наступа углавном у синглу, али доказао је да грешимо. Он је одлучио победника са неколико ритерна, а Ненад је помогао", рекао је он.

"Они су сјајан тим. Победу у дублу смо славили као да смо остварили укупну победу против САД, јер смо знали колико нам тај тријумф значи", додао је он.

Канађани су озбиљан тим

Селекција Србије ће од 13. до 15. септембра на свом терену играти против Канаде, у полуфиналу Дејвис купа. Канада је са 3:1 победила Италију.

"Милош Раонић је један од најперспективнијих играча на туру, има снажан сервис, један је од најбољих сервера међу активним играчима и тај део игре користи као велику предност. Данијел Нестор је окосница и стуб репрезентације, мислим да наступа толико дуго, колико ја имам година. Његово велико искуство у дублу може да им помогне", рекао је Ђоковић.

"Имамо ми Ненада Зимоњића, добро се познају, играли су заједно. И Френк Данчевић је тамо. Можда ће повести бар једног Канађанина", рекао је у шали Ђоковић.

Број коментара 194

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво