Ђере освојио Оранж Боул

Млади репрезентативац Србије у тенису Ласло Ђере постигао је фантастичан успех и освојио чувени Оранж Боул у конкуренцији до 18 година и тиме се уписао у књигу великих шампиона. Овај престижни турнир као јуниори су освајали Федерер, Борг, Лендл, Мекинро, Родик, Багдатис.

Ђере је четвртфиналу као десети носилац елиминисао првог фаворита тог такмичења, Италијана Ђанлуиђија Квинција резултатом 6:7(2:7), 6:2, 6:1, у борби за финале победио је Американца Таи-Сон Квјатовског са 6:4, 6:4, док је у мечу за титулу савладао Швеђанина Елијаса Имера такође са 6:4, 6:4.

 

Ђере је рођен 2. јуна 1995. године у Сенти. Ове године освојио је јуниорско првенство Србије у дворани у конкуренцији до 18 година, са јуниорском селекцијом Србије освојио је сребро на екипном првенству Европе и две ИТФ титуле (Будаорш и Панчево).

Тренутно је на 18. позицији ИТФ листе најбољих јуниора света, а од наредне недеље биће око шестог места.

 

Сезону 2012. Ђере је почео са 110. места на ИТФ листи. Учествовао је и на пет фјучерс турнира одржаних у Србији и забележио шест победа, што му је донело и пласман на АТП листи, где је тренутно 909. профи тенисер света.

Оранж Боул као јуниори су освајали Роџер Федерер, Бјерн Борг, Иван Лендл, Џон Мекинро, Енди Родик, Маркос Багдатис и до сада ниједан тенисер Србије није успео да се окити титулом на овом престижном турниру.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара