Читај ми!

Ана у друштву ђака

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић дружила се са основцима пет београдских школа у оквиру пројекта "Школа без насиља". Она је апеловала на све ученике, родитеља и наставнике да уложе труд како би насиље нестало из школа.

Домаћин дружења била је Основна школа "Филип Филиповић", а присуствовали су ђаци и родитељи из школа "Михаило Петровић Алас", "Светислав Голубовић Митрељета", "Мирослав Антић" и "Васа Чарапић".

Тенисерка је са децом разговарала о важности поштовања правила да би се постигли резултати. Поделила је са њима своја искуства о правилима која се тичу редовних тренинга, исхране и одмора, која помажу у постизању добрих резултата.

"Није лако бити спортиста, а у професионалном спорту заиста има много правила којих морамо да се придржавамо. Мени то није тешко, зато их се придржавам, јер ми је важно да постигнем оно у шта верујем. Исто је и са насиљем. Ако верујемо да је другарство најважније, да можемо да се договоримо око свега, да свако од нас вреди, да има и других начина да се докажемо, а не да некога исмевамо или малтретирамо - неће нам бити тешко да се придржавамо правила ненасиља", поручила је Ивановићева.

Она је апеловала на све ученике, родитеља и наставнике да уложе труд како би насиље нестало из школа.

Ивановићева је именована за националну амбасадорку УНИЦЕФ-а у Србији 2007. године и промовише програм "Школа без насиља" који има за циљ стварање безбедне и подстицајне средине за учење и развој деце.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи