Новак се враћа на трон

Новак Ђоковић се 5. новембра враћа на тениски трон. Овај датум није плод нагађања нити лепих жеља, већ реалност која ће доћи после усклађивања са терминима такмичења наредне године. Првог понедељка наредног месеца, играчима се одузимају бодови са турнира у Базелу, Лонодну и Паризу, после чега ће Ђоковић поново бити на тениском престолу.

До повратка на тениски престо Новак Ђоковић ће доћи, не на терену, већ ван њега, и то захваљујући промени система бодовања, коју је најаио АТП

АТП је одлучио да усклади термине такмичења наредне године у оквиру којих ће бити избрисани бодови са тунрнира у Базелу, Лондону  и Паризу. Имајући у виду да ће Федереру бити избрисано 3.000 поена, док ће српски тенисер остати без  560 поена,  јасно је да ће Ђоковић, који у овом тренутку заостаје 195 поена за Швајцарцем, већ 5. новембра избити на прво место.   

Овј „поклон" АТП-а свакако није незаслужен, имајући у виду да је у 2012. Години Новак освојио највише поена од свих тенисера на листи. Нема сумње да ће Ђоковић повратак на прво место доказати и на терену, где га до краја године чека још неколико јаких турнира.

Број коментара 52

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво