Новаку бронза на Олимпијским играма

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је бронзану медаљу на Олимпијским играма у Пекингу пошто је у борби за треће место савладао Американца Џејмса Блејка са 2:0 у сетовима (6:3, 7:6)

Ђоковић је у деул против Блејка ушао као фаворит, али смо се сви плашили у којој мери ће бити спреман за тај меч после јучерашњег пораза у полуфиналу против Рафаела Надала.

Истини за вољу, ни Блејку није било ништа лакше, јер је јуче у полуфиналу против Фернанда Гонсалеса пропустио да реализује чак три везане меч лопте, а потом су га судије оштетиле за један кључни поен.

Од два "рањена лава", Ђоковић је очигледно брже преболео неуспех и од почетка меча деловао је доста сигурније од противника. У првом сету трећи играч света сервирао је веома добро и Американац у том делу игре није имао ниједну шнасу за брејк.

Ђоковић је, с друге стране, добио четири прилике да противнику одузме сервис, а искористио је само једну у четвртом гему. Показало се да му је и то било довољно да поведе у мечу.

Други сет био је доста "тврђи". И Ђоковић и Блејк били су веома сигурни у гемовима у којима су сервирали и обојица су имало само по једну брејк шансу, коју нису искористили.

На исти начин одигран је и тај брејк, али је Блејк ипак једном био несигуран приликом сервиса. Код резултата 4:4 Ђоковић је успео да направи једини мини брејк, а потом је био сигуран на своја два сервиса и на крају потпуно заслужено стигао до победе и своје прве олимпијске медаље.

Када је Бјек у последњем поену непрецизно одиграо бекхенд ударац, Ђоковић је пао на колена, а потом је мајицу и рекет бацио својим навијачима, раширио заставу Србије и почео да слави.

Била је прва тениска олимпијска медаља у историји за Србију и остаје нам само да жалимо због тога што две најбоље тенисерке света Јелена Јанковић и Ана Ивановић због повреда тај биланс нису побољшале.

Подсетимо у раним јутарњим часовима пливач Милорад Чавић освојио је сребро у дисциплини 100 метара батерфлај.

Погледајте изјаву Новака Ђоковића непосредно после меча.