Решена мистерија Рафиних колена

Један од најбољих тенисера 21. века, Шпанац Рафаел Надал, већ дуже вуче повреде колена које су у већој или мањој мери обележиле његову каријеру. Дијагноза је коначно постављена - Рафа има Хофа синдром, који - уколико се не лечи адекватно - лако може да угрози каријеру сјајног тенисера.

Најбољи шпански тенисер Рафаел Надал не може са сигурношћу да каже када ће се вратити на терен, али је нагласио да ће паузирати онолико колико то буде било потребно како би се опоравио од повреде колена.

"Морам да будем стрпљив и слушам лекаре, а вратићу се када колена буду добро. Најбоља ствар коју сам могао да урадим јесте да се зауставим и одморим. Да прихватим тренутну ситуацију и да се уз напоран рад вратим још бољи", изјавио је Надал на родном острву Мајорка.

Стање колена шпанског тенисера, испоставило се, поприлично је озбиљно јер је установљено да болује од Хофа синдрома. У питању је поремећај колена због ког се у делу зглоба стварају масне наслаге и тако врше притисак на колено и изазивају јаке упале лигамената. Уколико се не лечи адекватно, врло лако може да доведе каријеру једног од најбољих спортиста овог века у питање.

Надал је ван терена још од Вимблдона и шокантног пораза од Лукаша Росола. Због повреде га није било ни на Играма у Лондону, пропустио је мастерсе у Торонту и Синсинатију, а прескочиће у последњи гренд слем у сезони Ју-Ес опен.

"У овом тренутку моје каријере пласман на ранг-листи је од најмањег значаја. Најважније је да будем сигуран да сам спреман да се такмичим, као што сам радио у првих шест месеци ове године. После скоро осам година рангирања на првом или другом месту, мислим да сада бити четврти или шести не мења ништа", оценио је Надал.

Надал је нагласио да би волео да игра за репрезентацију Шпаније у полуфиналу Дејвис купа против селекције Америке, од 14. до 16. септембра у Хихону, али да не може ништа да обећа.

"Ако колена буду у реду до тада и уколико ме селектор позове, бићу срећан да будем тамо. Било би узбудљиво, сјајан тренутак за повратак. Уколико не, онда ћу морати да чекам мало дуже", поручио је Надал.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи