Читај ми!

Надал спреман за Дејвис куп

Тренер Рафаела Надала, његов стриц Тони Надал, рекао је да би најбољи шпански тенисер могао да буде спреман за полуфинални меч Дејвис купа између Шпаније и САД средином следећег месеца.

Због проблема са коленима трећи тенисер света не игра од пораза у другом колу Вимблдона, па је пропустио Олимпијске игре и турнире у Торонту и Синсинатију, а пре два дана отказао је учешће и на Ју-Ес Опену, који стартује 27. августа.

"То је била права одлука. Ова пауза додатно ће продужити његову каријеру и вероватно више неће имати проблема са повредом у будусхности. Циљ је Рафин потпуни опоравак", изјавио је Тони Надал за Шпански радио.

Он верује да ће Надал бити спреман да игра за националну репрезентацију у полуфиналу Дејвис купа против САД, од 14. до 16. септембра у Хихону.

"Има још месец дана до тог меча и ми се надамо да ће све бити у реду, ако не на техничком, онда барем на физичком плану. После Вимблдона одлучили смо да се Рафа одмори неколико дана и ради на јачању квадрицепса, али било је тешко. У великој мери смо успели, међутим, недовољно да се суочи са јаком конкуренцијом каква ће бити на Ју-Ес Опену. Сада нормално радимо, али то није исто што и четворочасовно дневно играње током напорног турнира", рекао је Тони Надал.

У међувремену, бивши светски број један, Надалов земљак Карлос Моја, изразио је уверење да ће се Рафа вратити на терен као јачи и бољи играч.

"Рафа ће се вратити и биће јачи него што је био раније. Осећам и сигуран сам у то", поручио је Моја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво