Ивановићева одустала од такмичења у Пекингу

Српска тенисерка Ана Ивановић због повреде је одустала од наступа на Олимпијским играма у Пекингу.

Српска тенисерка Ана Ивановић због повреде десног палца на руци одустала је од учешћа на Олимпијским играма у Пекингу.

"Ово је један од најгорих тренутака у мојој каријери. Врло сам разочарана", рекла је Ивановићева на конференцији за новинаре.  Ивановићева, коју ће земљакиња Јелена Јанковић сутра сменити на првом месту WТА ранг листе, додала је да због повреде није могла да тренира од доласка у Пекинг.

"Откако сам стигла у Пекинг нисам узела рекет у руке. Данас сам први пут изашла на терен и покушала да играм, али је бол и даље веома јак и једноставно нема шанси да играм", додала је Ивановић.

Лекарски тим наше репрезентације урадио је све што је било могуће, а ангажован је и један специјалиста из Аустралије, али ништа није вредело.

"Након што сам се повредила ишла сам на више терапија него у читавој каријери и покушала сам да одиграм турнир у Монтреалу, али боље да нисам. Само сам погоршла повреду и наставила сам са још интензивнијим лечењем јер сам жарко желела да играм у Пекингу", рекла је Ана.

Звезда светског тениса каже да су јој лекари рекли да излечење повреде палца коју она има захтева време, али је ипак одлучила да дође у Кину надајући се чуду.

"Показало се, на жалост, да су лекари били у праву. Било ми је потребно време које нисам имала", прокоментарисала је најбоља играшица планете.

Она је додала да упркос великој жељи неће моћи да остане у Пекингу и навија за наше спортисте, јер мора да иде на лечење како би покушала да се спреми за грен слем у Њујорку.

Ана Ивановић је навела да се повредила прошлог месеца када је, после елиминације на Вимблдону, поново почела да тренира.  Ивановићева је, такође, изразила наду да ће се опоравити до почетка Отвореног првенства САД.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво