Новакова фондација 1.500.000 долара за поплаве

Фондација Новак Ђоковић прикупља помоћ за отклањање последица од поплава. До сада је прикупљено 1.500.000 долара, који су намењени пре свега за обнову вртића и школа у Србији. Фондација ће упутити новац и у БиХ и Хрватску, које су такође угрожене у поплавама.

Новак Ђоковић фондација је, захваљујући великом одзиву хуманих људи широм света, као и личној донацији оснивача Фондације, до сада прикупила 1.500.000 долара намењених обнови пре свега предшколских објеката у Србији.

Први такав објекат биће предшколска установа "Галеб" у Петровцу на Млави, за чију је санацију и опремање потребно 136.000 долара, које је у потпуности обезбедила Фондација. Тим поводом су данас представници Новак Ђоковић фондације, Општине Петровац на Млави и предшколске установе "Галеб" потписали уговор о донацији.

"С обзиром на то да је поплављени предшколски објекат једини у Петровцу на Млави, одлучили смо да први део прикупљених донација усмеримо баш у његово реновирање, санацију и опремање. Вртић је површине 1.350 м2 и њега је до поплава свакодневно похађало 350 деце. Максимална вредност радова процењена је на 136.000 долара и укључује грађевинске радове и куповину опреме која је уништена. Радови ће почети у наредних неколико дана, а очекује се да ће објекат комплетно бити реновиран и опремљен до краја августа. Наш тим свакодневно је у комуницији са локалним самоуправама и обилази девастиране предшколске објекте у Србији. Фондација ће обавештавати јавност о свим наредним објектима које ћемо помоћи донацијама и које ћемо обновити. Урадићемо све што је у нашој моћи да се деца што пре врате се у своје вртиће", изјавила је Горана Џуџа Јаковљевић, пројект менџер Новак Ђоковић фондације.

Она је напоменула и да би желела да похвали управу вртића "Галеб" и родитеље, јер су контактирали са Фондацијом и обавестили је о проблему који их је задесио, али и да изрази захвалност што је Општина подржала и показала жељу да помогну санацију овог предшколског објекта.

Захвалност за хумани гест Фондације изразио је приликом потписивања уговора Радиша Драгојевић, председник Општине Петровац на Млави.

"Веома смо срећни што сарађујемо са Фондацијом која носи име легендарног спортисте. Надамо се да је ово почетак сарадње, и веома се радујемо наредним корацима", истакао је Драгојевић.

"Желим да у име деце и колектива ПУ "Галеб" захвалим тиму Новак Ђоковић Фондације, који ће нам помоћи да санирамо штету и омогућити да малишани наставе са похађањем вртића", рекла је Татјана Глигоровски, директорка ПУ "Галеб".

У договору са Министарством просвете Владе Републике Србије, Фондација ће се фокусирати на санацију, пре свега, девастираних предшколских објеката, али и школа у градовима који су претрпели штету у поплавама. Поред Петровца на Млави, реализована је и посета Свилајнцу и у току су договори са локалним властима о потребама санација вртића у овом граду.

Фондација ће наредних дана упутити грантове за помоћ Босни и Херцеговини и Хрватској у сарадњи са Уницефом, а детаљи и намена грантова ће бити накнадно саопштени.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 24. јун 2014, 16:41) - Starina Novak [нерегистровани]

Srbi

Nemoj nikada,nikada da zaboravite da je
Novak Djokovic ziva LEGENDA.

(понедељак, 23. јун 2014, 20:46) - anonymous [нерегистровани]

Novace, nemamo reci

koja bi dovoljno iskazala tvoju ljudskost. Zasto nismo svi takovi, a bili smo i slozni i solidarni. Ne moramo, jer nemamo, tako neverovatne velike pomoci pruzati, ali mozemo onoliko koliko mozemo. Pre svega, mozemo biti slozni i solidarni i mnoooogo radniji. Nista lepse od korice hleba, za koju smo se preznojili. Ugledajmo se na naseg Novaka, srce srpsko.

(понедељак, 23. јун 2014, 20:43) - anonymous [нерегистровани]

Hvala ti brate moj

Ti si nas brate sve najbolhe zasluzio u zivotu. Veliki si i posten covek. Kada vidis da takav covek moze 2miliona da prikupi od onoga sto je sa velikim trudom steko i zaradio a oni koji su pokrali i postali milijarderi na muku naseg naroda nemogu ni jedan obrok da odvoje jer to smatraju gubitkom nemaju vise sta da traze u toj drzavi.

(понедељак, 23. јун 2014, 15:56) - anonymous [нерегистровани]

hvala

Hvala i bravo za Novaka i njegovu fondaciju. Njegov licni trud i angazovanje da probudi svest ljudi sirom sveta daje rezultat. Ne umem da nadjem prave reci zahvalnosti, pa stoga samo ogromno HVALA za sve sto cini.