Читај ми!

"Гробари" срушили "краљеве"

Партизан по други пут у историји победио мадридски Реал. Ејси Ло сјајан у завршници за инфаркт у паклу Пионира. Пековић и Мачван сјајни. Кецман се враћа у форму. Керол и Руди најбољи у тиму Реала. Љуљ промашио тројку у последњој секунди.

После пакленог дочека "Гробара", Партизан утакмицу отворио сјајном игром и серијом од 10:0, али је игра црно-белих, као и у три претходна меча у Евролиги, поново стала у трећој четвртини па је "краљевски" клуб успео да ухвати прикључак и постави сценографију за сцрепарајући завршницу.

Пионир се, међутим, претворио у право гротло када је Серхио Љуљ шутнуо за три поена у последњој секунди јер је одмах било јасно да лопта неће ући у кош Партизана, који је, по први пут у историји успео да победи Реал.78:76.

Завршница је била паклена. Фернандез је минут пре краја погодио тројку за вођство 78:76. Кецман је изједначио пеналима 45 секунди пре краја, а онда је Ло, такође са линије за слободна бацања, донео Партизану предност 80:78 на 17 секунди до краја меча.

Партизан је одлучио да брани последњи напад, али Љуљ лако прошао чувара, па је Пековић фаулом спречио лаке поене. Бек Шпанаца је искористио само један пенал, а у општем хаосу који је настао, досуђена је мртва лопта.

У последњој акцији, Љуљ није успео да погоди тројку.

Најефикаснији играч утакмице био је бек гостију Џејси Керол са 21 поеном.  Серхио Љуљ и Руди Фернандес убацили су по 13.

За Партизан Никола Пековић 20 поена. Сјајно је одиграо Милан Мачван са 16 кошева и 12 скокова. У завршници одлични Ејси Ло са 14 и Душан Кецман са 10 поена.

Партизан добар на почетку последње четвртине, па је Лучић срећним одбитком вратио Партизан у вођство 62:61, после чега је уследио и можда одлучујући тренутак утакмице, јер је Реалов ритам пореметила техничка грешка Мирзе Бегића, који је протестовао после поена Пековића.

Мачван је био прецизан, а над њим је у следећем нападу направљен фаул, па је најновији адут Партизана за двадесетак секунди постигао четири поена и вратио црно-беле у живот.

Ласа је одмах затражио тајм-аут, после којег је његова екипа одиграла боље и направила серију од 7:0, уз пет поена Керола и лако полагање Поцијуса.

Реал је утакмицу почео очајно, па је четири минута пре креја резултат био 14:3 за Партизан, али је тада на сцену ступио сјајни Џејси Керол који је до полувремена убацио 16 поена и био најзаслужнији што је Реал на полувреме отишао са свега пет поена минуса.

Реал је на Пековића послао Бегића који је био агресиван на оба краја терена, али је центар Партизана до одмора убацио 16 поена и на клупу послао НБА појачање Реала Сержа Ибаку и Анту Томића.

Два и по минута до краја првог дела игре Фелипе Рејес је добио техничку, а Мачван је убацио сва четири пенала и вратио шест разлике.

Утакмицу Партизана и Реала Евролига је, надамо се, са правом прогласила дербијем четвртог кола. На кошаркашима "црно-белих" је да докажу да ће вечерашњи меч оправдати епитет дербија.

Партизан: Ло 14, Кецман 10, Радуљица 4, Јарамаз, Лучић, Милосављевић 5, Катић 2, Божић, Чакаревић 7, Мачван 16, Анђушић 2, Пековић 20.

Реал: Томић, Фернандез 13, Поцијус 7, Суарез, Рејес 2, Миротић 9, Родригез 5, Бегић 3, Керол 21, Љуљ 12, Ибака 2.
 

 

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво