Србија заузела пето место у Нанђингу, а Аргентина осовјила трофеј

Србија пета на Дијамантској лопти

Кошаркаши Србије победили Анголу са 99:62 и тако заузели пето место на турниру који се одржава сваке четврте године.

По четвртинама 14:24,19:21,20:22 и 9:32,изабраници Душана Ивковића доминирали су у свим сегментима игре, уз одличан проценат шута за два поена (70%) и три поена (58%).У селекцији Србије најефикаснији су били Милош Вујанић са 18 поена,Тепић са 16 поена и Крстић са 14 поена и 6 скокова.У репрезентацији Анголе Амбросио је био најефикаснији са 12 и Барос са 10 постигнутих поена.

Утакмицом против Италије наша репрезентација 20. августа почиње први круг квалификација за ЕП 2009. у Пољској .Противници Србије у квалификационој група А још ће бити Финска,Мађарска и Бугарска.

Кошаркашка репрезентација Аргентине освојила је трофеј на овом турниру победивши у финалној утакмици у кинеском граду Нанђингу селекцију Аустралије са 95:91 (24:25, 11:22, 27:22, 33:22). Актуелни олимпијски шампиони су овим успехом потврдили одличну форму пред учешће на Играма у Пекингу.

Коначан пласман турнира: Аргентина, Аустралија, Кина, Иран, Србија, Ангола.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво