Нови пораз кошаркаша у Нанђингу

У утакмици трећег кола турнира “Дијамантска лопта” у Нанђингу, кошаркашка репрезентација Србије изгубила је од селекције Аргентине са 75:60, по четвртинама 18:20,16:15, 9:20, 17:20 и тако је заузела последње место у групи Б. .

У петак, 1. августа, наша репрезентација састаје се са селекцијом Анголе, која је заузела последње место у групи А. Утакмица почиње у 8 сати ујутру уз директан пренос на РТС-у.

У утакмици последњег кола А групе Аустралија је савладала нашег сутрашњег противника са 81:78 (17:16, 25:19, 17:24, 22:19 ) и тако се пласирала у финале. У овој групи налази се и селекција Кине чији играчи ће се борити за треће место.

Најефикаснији у аргентинском тиму био је Емануеле Ђинобили са 18 поена, Андреас Ноћиони постигао је 15 поена, а Роман Гонзалез је додао на то још 14 поена.  Бранко Цветковић био је најефикаснији у тиму Србије са 13 поена, Ненад Крстић постигао је 12 поена, док је Новица Величковић меч завршио са 11 поена.

Изабраници Душана Ивковића су у првом полувремену играли добро и успевали су да парирају Аргентинцима.  У финишу првог полувремена српски тим је направио серију од 7:0 и успео да дође до вођства од 34:28. Ипак, Аргентинци су у последњих неколико напада овог дела меча стигли до преокрета за 35:34.  Победници олимпијског турнира у Атини 2004. године су утакмицу "преломили" у трећој четвртини, коју су добили са 20:9 и дошли до предности од 55:43. У последњој деоници Аргентина је рутински чувала вођство и обезбедила убедљиву победу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво