Скариоло напустио Химки

После два везана пораза, од Макабија и ЦСКА из Москве, Химки и Серђо Скариоло раскинули сарадњу. Италијански стручњак на клупи Химкија провео више од две године, али није успео да освоји трофеј у било ком такмичењу.

Руски Химки и тренер Серђо Скариоло раскинули су сарадњу. Оваква одлука донета је после пораза од Макабија у Евролиги и ЦСКА у првенству Русије.

"Захваљујем се генералном менаџеру Бичкову и читавој Химкијевој породици на две године, током којих смо урадили много добрих ствари. Одлука о растанку била је веома тешка, али истовремено мислим да је то најбоља одлука и за мене и за тим, који солидно стоји у домаћем првенству и Балтичкој лиги", рекао је Скариоло.

Поразом у Тел Авиву, Химки је изгубио сваку шансу да се бори за пласман у Топ 16 фазу Евролиге, а лаган пораз од ЦСКА на домаћем паркету потврдио је да нешто не штима у екипи.

Скариоло је на клупи Химкија провео нешто више од две године. Децембра 2008. наследио је Литванца Кестутиса Кемзуру, пре тога је пуних пет сезона успешно тренирао Уникаху.

Са тимом из московске области је два пута догурао до финала руског плеј-офа, а једном и до финала Еврокупа. До трофеја, ипак, нису могли. Најбоља прилика био је меч за Еврокуп 2009. са Лијетувос Ритасом, када је Химки у другом полувремену прокоцкао 12 поена предности.



Скариолу предстоји одмор, а у септембру ће са репрезентацијом Шпаније бранити титулу на Евробаскету у Литванији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво