Репрезентативци сутра у Београду

Под командантском палицом селектора Душана Ивковића, репрезентативци Србије припремају се у италијанском Фолгарију за Европско првенство које ће се од 7. до 20. септембра одржати у Пољској.

У недељу стижу у Београд, а наставиће са тренизима у добро познатој спортској бази у Ковилову.

"Морам да констатујем да у Фолгарији имамо јако добре услове за рад и да смо до сада у потпуности остварили планирани програм припрема. До сада су нас служиле и временске прилике, тако да смо све активности реализовали онако како смо желели", оценио је Ивковић за сајт КСС.

"Од почетка припрема односи међу играчима и њихова сарадња са стручним штабом су веома добри. Могу да кажем да имамо одличну атмосферу у тиму и да у екипи влада прави тимски дух".

"Орлови" ће у недељу полетети из Милана и вратити се у Београд. Припреме ће наставити у Ковилову.

"Остала су нам још два радна дана. У четвртак поподне смо имали још један ударни тренинг на отвореном, за који ћемо, надам се, имати добре временске услове. У недељу смо у Београду, а у уторак у Ковилову, настављамо рад у комплетном саставу, са свих 18 играча који су боравили у Фолгарији".

"Плански смо започели припреме нешто раније него остале репрезентације, јер је за овај млади тим веома битно да буде физички максимално припремљен и да на Европском првенству будемо једна од најспремнијих екипа", додао је Ивковић.

"То је један од основних услова да с првом можемо да претендујемо на остварење такмичарских циљева које смо зацртали пред почетак акције. На срећу, до сада су нас заобишле озбиљније повреде. Било је ситнијих повреда, које су и нормалне у овој фази припрема, али то је све решавано у ходу. Имамо добар сервис који води бригу о свим играчима. Са групом од шест - седам играча су рађени и уводни тренинзи јачања појединих група мишића и регија, у зависности од специфичних потреба и ранијих повреда које су имали", каже селектор Србије.

"Добро одрађене базичне припреме и позитиван тимски дух сада треба преточити у квалитет у условима кошаркашке игре. Велики део тог посла тек нас очекује и на томе ће се много радити по повратку из Италије, у фази припрема које ћемо реализовати у Ковилову", закључио је Душан Ивковић.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво