Хемофарм без Евролиге

Иако су у последњој четвртини имали и десет поена предности, кошаркаши Хемофарма нису успели да се пласирају у последњу рунду квалификација за Евролигу. Џенкинс постигао "тројку" две секунде пре краја меча, за пласман Албе у треће коло квалификација. Џордан и Мачван најбољи код Вршчана, код Албе Џенкинс најефикаснији са 22 поена.

Хемофарм је био на корак до пласмана у последње коло квалификација за Евролигу, али није успео да елиминише немачку Албу. После велике борбе, Вршчани су победили (78:73), али су Немци ипак прошли даље захвуљујућу победи у Берлину од шест поена разлике.

Изабраници ељка Лукајића одиграли су много бољи меч него пре седам дана против израелског Хапоела. Од старта меча, резултат је био у егалу, ниједна екипа није успела да се одвоји на озбиљнију разлику.

Мачван је одлично започео меч, док су са друге стране Американци Ален и Џенкинс одржавали малу предност гостију.

На старту друге четвртине, Хемофарм прави серију од 9:0 и долази до резултата 30:23. Међутим, врло брзо се Алба враћа у живот и поново меч улази у неизвестан ток. Џенкинс је у тим тренуцима био незаустављив и Алба одлази на полувреме са два поена предности.

Трећа четвртина протекла је у знаку Јамајчанина Џордана, који је у стилу свог чувеног презимењака држао игру Хемофарма у својим рукама. Притом, Џордан је неколико пута подигао публику на ноге сјајним закуцавањима, док одбрана Албе није имала рецепт за центра Вршчана.

Хемофарм је на крају треће четвртине имао предност од три поена, па се очекивао крајње неизвестан последњи део игре. Тако је и било.

Вршчани су лако долазили до предности, али је још лакше губили. На сцену онда ступа српски репрезентативац Милан Мачван, који је са неколико погодака, али и одличном одбраном дао потребну сигурност у одбрани "пилула".

Управо тројком Мачвана, два минута пре краја меча, Хемофарм стиже до плус десет. Вршчани су били надомак циља. Наступа резултатска клацкалица, од плус осам до плус шест за Хемофарм.

Кључни тренутак утакмице десио се шест секунди пре краја меча. На плус осам за Вршчане, Алба није успела да искористи напад, Божовић је кренуо у контранапад, али је лопта изашла у аут. Судије су досудиле лопту за Хемофарм и све је изгледало као да ће меч имати срећан исход.

Међутим, после протеста немачке екипе и тренера Луке Павићевића, судијска тројка, после неколико минута консултација, одлучује да лопту додели Алби. Нова нада за гостујућу екипу.

Бивши кошаркаш Црвене звезде Марко Мариновић излази из блока, али је његов шут за три поена изблокиран од стране Абдул-Хамида. Још једна прилика за Немце. Овога пута, лопта иде на Џенкинса, који је заборављен у углу и Американац постиже кључну тројку.

На семафору је остало две секунде до краја меча, Хемофарм креће у последњи напад, али је су Вршчани непрецизни са пола терена и наступа велико славље гостију из Берлина.

Хемофарм: Павковић 9, Божовић 6, Абдул-Хамид 5, Крстовић 3, Шутало 5, Мачван 15, Савовић 11, Борисов, Кнежевић, Џордан 16, Мараш 2 и Анђушић 6.

Алба: Прајс 2, Џенкинс 22, Фемерлинг 8, Мариновић 9, Ален 12, Сајферт, Драгићевић 5, Мекилрој 11, Стајгер, Идбихи 4 и Брајс.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво