Јуниори Србије у полуфиналу првенства Европе

Мушка јуниорска кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале првенства Европе пошто је у четвртфиналној утакмици у Мецу савладала селекцију Италије резултатом 82:74 (14:13, 21:20, 25:21, 22:20).

Наши јуниори ће у полуфиналу играти сутра од 18 часова против вршњака из Турске, који су у првом четвртфиналном мечу победили Шпанију са 76:62 (12:14, 18:14, 22:16, 24:18).

Велики успех на шампионату за кошаркаше до 18 година репрезентација Србије изборила је бољом игром током целог сусрета. Италијани се нису предавали до пред саму завршницу, а њихов отпор коначно је сломљен када су због пет личних грешака терен морали да напусте Де Николао и Јануци.

Најзаслужнији за вредну победу нашег тима били су Дејан Мусли, који је уз 19 поена имао и 12 скокова, и ефикасни Данило Анђушић са 23 поена.

Код Италијана су се истакли Ди Николао, Мораскини и Јануци.

Србија: Јарамаз 13, Поњавић 2, Торлак 5, Трипковић, Вукасовић, Благојевић, Анђушић 23, Радосављевић 2, Бешовић, Рондовић 2, Ђекић 16, Мусли 19.

Италија: Ди Николао 22, Спангеро, Јануци 7, Фонтекио 3, Роси 5, Мораскини 13, Контенто 8, Мијан, Полонара 6, Витали 8, Пини 2, Маганца.

У преосталим четвртфиналним утакмицама од 18 часова играју Литванија и Хрватска, а од 20,15 домаћин Француска и Русија.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи