Кида и Вејда привлачи Европа

Кошаркаш америчке репрезентације и НБА лигаша Даласа Џејсон Кид рекао је да не искључује могућност да у ближој будућности заигра у неком европском клубу.

"Ко зна где би могао да завршим у наредних неколико година? Не видим зашто не би могао да играм у Италији или некој другој земљи. Верујем да би то било сјајно искуство за мене", казао је Кид.

Причу о одласку америчких кошаркаша у Европу покренуо је прелазак Џоша Чајлдреса из Атланте у грчки Олимпијакос. Чајлдрес ће у дресу грчког шампиона за три године зарадити око 20 милиона долара.

"Не видим ништа лоше у његовом одласку у Европу. Видели смо много добрих играча који су из Европе дошли у НБА лигу. Сада очигледно постоји тренд одлазака у оба смера", додао је Кид.

Чајлдресов агент Лон Беби каже да је прелазак његовог клијента у европски клуб нормална ствар.

"Било је само питање времена када ће се нешто овако догодити. Сада ће сваки играч морати да обрати пажњу и на понуде из Европе", изјавио је Беби.

Прелазак у неки од европских клубова је интересантна опција и за једног од најбољих кошаркаша НБА лиге Двејна Вејда из Мајамија.

"Невероватно је колико су новца понудили Чајлдресу за прелазак у Европу. Раније су најбољи европски кошаркашки долазили у Европу, а сада играчи иду у супротном смеру. То је веома интересантно. Када би ми понудили 40 милиона долара, без пореза, вероватно би отишао у Европу", закључио је Вејд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво