Крстић: Жељни смо игре и доказивања

Кошаркашки репрезентативац Србије Ненад Крстић рекао је да су сви играчи у националном тиму жељни играња и доказивања у државном дресу, и желе да се добро уигравају за Европско првенство у Пољској у септембру.

Репрезентативци Србије окупили су се у понедељак у Београду, а сутра путују на базичне припреме, пре него што почне рад са лоптом. Кондициони део припрема обично је најмање омиљени део припрема свих играча.

"Јесу базичне припреме најтеже, али не може се играти без њих. Нарочито је важно сада, јер је већина играча неспремна, поготово физички. Имали смо дужу паузу. Јесте теже, али нема ништа без рада. Мада, сви једва чекамо да одемо, пре свега због врућине, али и да се склонимо мало из Београда", рекао је Крстић.

Подмлађена репрезентација Србије, која се окупила прошле године због квалификација, гаји посебну атмосферу другарства и равноправности.

"Атмосфера је стварно феноменална, без лажног претеривања. Сви су жељни доказивања и мотивисани да играју. Али, идемо корак по корак, само желимо да први део прође без неких механичких повреда, а онда ћемо почети да се уигравамо", казао је центар Србије.

Србија ће бити у групи са Шпанијом, Словенијом и Великом Британијом.

Вести о ривалима стижу често, али их репрезентацији не слушају превише.

"Не размишљамо превише о ривалима. Знамо ко нас очекује. Ми смо међу првима почели припреме и то говори о нашој озбиљности. Сада размишљамо само о себи и о томе како да се што боље припремимо. О противницима ћемо размишљати када дође време", рекао је Крстић.

Рођени Краљевчанин пропустио је пре две године Европско првенство и припреме, а сада каже да се не каје због тога, али да не би то поново урадио.

"Имао сам специфичну сезону, одиграо сам више од 100 утакмица и био сам баш уморан. Одлука је била моја и не кајем се због ње, али не треба тако размишљати. Треба бити позитиван, не плашити се повреде, јер припреме доносе добро играчима. Осим тога велика је част играти за своју земљу. Не могу да критикујем играче који нису дошли јер сам и ја тако радио, али када се све стави на папир, више је доброг него лошег у раду са репрезентацијом", рекао је Крстић.

Прошлу сезону почео је у Химкију из Русије, али је на средини сезоне  прешао у Оклахому из НБА лиге, тим који има перспективу. 

"Пре свега тим је нов и руководство је ново и нов је тренер. Млада смо екипа и подсећа ме на репрезентацију - сви су мотивисани и жељни играња. Сада, када су се мало слегли утисци, мислим да ће бити много боље следеће сезоне, када будемо заједно од првог дана. Уз пар појачања, биће ово сасвим добра екипа", рекао је Крстић.

Разговор са репрезентативцем Србије прекидан је неколико пута, јер су његови саиграчи често добацивали у пролазу док су излазили из свлачионице после тренинга, али је Новица Величковић добацио и новинару "питајте га шта мисли о мени".

"Причају да је Новица нови (Матјаж) Смодиш", одговорио је на молбу Крстић. "Али, мислим да може да буде бољи од њега, само ако настави овако да напредује. Знам га још од када сам ја био у Партизану, када је био кадет и од тада стално напредује. Мислим и да је изабрао прави тим", рекао је уз осмех своје мишљење о Величковићу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи