Репрезентативци Србије срећни и орни за рад

Кошаркашки репрезентативци Србије окупили су се у Београду одморни, спремни за рад и жељни тренинга током припрема за Европско првенство у Пољској у септембру.

"Могу да кажем да је ово први пут да сам се баш одморио. Спреман сам и оран за рад, ужелео сам се и кошарке и репрезентације и саиграча", рекао је новинарима Новица Величковић, један од играча који су обележили прошлу сезону у Србији и Европи.

Крилни центар је после дугачке сезоне и успеха са Партизаном потписао уговор са Реал Мадридом, а онда је имао месец дана за одмор.

Величковић је насмејано причао да му је недостајала репрезентација, али и саиграчи са којима је прошле године изборио пласман на ЕП.

"Било је добро дружење прошле године и добро смо радили. Стварно сам их се ужелео и жељан сам баскета", рекао је Величковић.

Његов некадашњи саиграч из Партизана и нови играч првака Европе Панатинаикоса Миленко Тепић није имао слободно лето од када је почео професионалну каријеру, пошто је прошао све узрасте репрезентације.

"Та прича се понавља, али је свака следећа сезона била успешнија, тако да немам на шта да се жалим, али сада сам баш имао времена да се одморим и не могу да се жалим на то. Спреман сам, крећемо, јако се радујем што смо се поново окупили у оваквој атмосфери. Надам се да ће се она пренети кроз припреме и на тренинге и утакмице и да ћемо кроз тимски дух доћи до игре којом ћемо моћи да се супротставимо ривалима", рекао је Тепић.

Рођени Београђанин од почетка каријере важио је за једног од најбољих играча своје генерације и јавност и тренери увек су од њега имали велика очекивања, која је Тепић редом испуњавао. Он је рекао да је спреман на све што се од њега очекује.

"Стекао сам велико и лепо искуство у Партизану, које ћу увек да памтим. Јако сам срећан што сам имао прилику да три године проведем тамо. Сада имам шансу да то искуство надограђујем у репрезентацији и у новом клубу. Надам се да ће се све то видети у мојој игри у наредном периоду", рекао је Тепић.

Центар Ненад Крстић почео је прошлу сезону у Русији, али се вратио у НБА лигу и постао један од главних играча Оклахоме, а заслуге за то приписао је раду у репрезентацији, односно припремама које је током лета имао.

"Не може да се пореди сезона без припрема и са њима. Са ове тачке гледишта, то је немогуће. Прошлу сезону сам одиграо без иједне повреде, а зна се колико сам проблема имао са њима. Тај базични део припрема те чува за следећу сезону. Мислим да су погрешили играчи који су отказали због повреда. Ја сам прошле године дошао са отеченим коленом и полако сам увођен у тренинге и утакмице", рекао је Крстић.

"То се посебно односи на Вулета Авдаловића, који има исту повреду коју сам ја имао. Јесам и ја грешио, пропуштао сам да играм за репрезентацију јер сам се чувао за уговор и нисам дошао када је требало. Да је дошао, полако би га уводили у утакмице, али добро.

Шта да се ради, одлука је његова", рекао је Крстић.

Ниво посвећености и професионализма Крстић је показао и тако што је дошао на припреме само дан пошто се оженио.

"Једва стојим на ногама, нисам ни спавао прошле ноћи и данас сам седео и наздрављао са родбином, да будем искрен. Али, драго ми је, било би глупо да не дођем на окупљање. Већина момака је и била на свадби, њих такође боли глава", рекао је кроз осмех центар Оклахоме.

"Можда ће супруга мало више да негодује, али надокнадио сам то пре свадбе. Имао сам два месеца одмора, били смо на меденом месецу пре и максимално смо искористили то време", рекао је Крстић.

Србија је због повреда остала без тројице бекова, Авдаловића, Игора Ракочевића и Милоша Вујанића, што је можда дало простора младом плејмејкеру Стефану Марковићу.

"Уопште не желим да размишљам на тај начин, жао ми је што су повреде спречиле све да дођу. Ужелео сам се кошарке и једва чекам припреме и нећу да гледам на ствари тако. Као и раније, трудићу се да се докажем, а селектор ће да одлучи. Шта год да буде, важно је да репрезентација добро игра", рекао је Марковић.

Српски кошаркаши су се вечерас окупили у Београду, а у наредна два дана биће тестирани и подвргнути лекарским прегледима. Потом ће, у четвртак 16. јула, почети са тренинзима, а три дана касније отпутоваће у Италију где ће имати базичне припреме.

Током припрема српска репрезентација учествоваће на неколико турнира, а пут Пољске кренуће 5. септембра. Европско првенство ће се одржати од 7. до 20. септембра, а Србија ће у првој фази такмичења играти у групи Ц са Шпанијом, Словенијом и Великом Британијом.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи