Ивковић саопштио списак кандидата за пут у Пољску

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић саопштио је списак кандидата за наступ на септембарском Европском првенству у Пољској.

Ивковић је у тим уврстио и петорицу играча студентске репрезентације Србије, која је прошле недеље на Универзијади у Београду освојила златну медаљу: Марка Кешеља, Милана Мачвана, Мирослава Радуљицу, Ивана Паунића и Немању Бјелицу.

Селектор је на припреме позвао и Бојана Поповића, Милоша Теодосића, Стефана Марковића, Миленка Тепића, Уроша Трипковића, Душана Кецмана, Новицу Величковића, Зорана Ерцега, Ивана Раденовића, Луку Богдановића, Ненада Крстића, Косту Перовића, Бобана Марјановића.

Европско првенство ће због повреда пропустити и искусни бекови Игор Ракочевић и Вуле Авдаловић, који су били на првобитном Ивковићевом списку, али је после консултација са селектором и лекарским тимом репрезентације одлучено да они пропусте мечеве у Пољској.

Ивковић је новинарима у београдском хотелу Зира рекао да амбиције екипе остају исте, односно да је циљ и даље пласман на Светско првенство 2010. године у Турској, што би репрезентацији гарантовао пласман међу првих пет екипа у Пољској, иако је теоретски могуће да се то оствари и заузимањем шесте позиције.

"Наше такмичарске амбиције су непромењене. Ово је квалитетан тим, који је у стању да се пласира на Светско првенство. Годину дана смо старији и искуснији и почаствован сам што имам прилику да радим са овим момцима", казао је Ивковић, који новинарима није могао да каже којим ће темпом скраћивати списак.

"Због повреда смо можда неке младе играче прерано убацили у систем што ће се дугорочно сигурно исплатити. Међутим, ја верујем у њих, оптимиста сам и мислим да ћемо већ сада имати успеха", истакао је Ивковић.

Измене је претрпео и стручни штаб, пошто је досадашњи први Ивковићев помоћник Александар Кесер, који је био селектор на Универзијади, изостао због обавеза у свом клубу, руском Урал Грејтсу из Перма. Први асистент Ивковића зато ће бити Ацо Петровић, који је и раније обављао ту функцију у неколико наврата. Тренери у стручном штабу биће и Душан Гвоздић и Саша Никитовић.

Српски кошаркаши су се вечерас окупили у Београду, а у наредна два дана биће тестирани и подвргнути лекарским прегледима. Потом ће, у четвртак 16. јула, почети са тренинзима, а три дана касније отпутоваће у Италију где ће имати базичне припреме. Током припрема српска репрезентација учествоваће на неколико турнира, а пут Пољске кренуће 5. септембра.

Европско првенство ће се одржати од 7. до 20. септембра, а Србија ће у првој фази такмичења играти у Групи Ц са Шпанијом, Словенијом и Великом Британијом.

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи