Јеремић и Минић у стручном штабу московског ЦСКА

Кошаркашки клуб ЦСКА из Москве саопштио је да је потписао уговоре са двојицом српских кошаркашких стручањака Иваном Јеремићем и Миланом Минићем, који ће бити чланови стручног штаба трофејне руске екипе.

Јеремић, који је већ радио у ЦСКА од 2002. до 2005, у наредне три године бити помоћник првог тренера ЦСКА Јевгенија Пашутина, док ће Минић обављати функцију техничког саветника.

"Драго ми је што сам се вратио у клуб у којем сам већ радио. ЦСКА је једна од најбољих екипа у Европи и велика је част бити део тог тима. Срећан сам и што ћу моћи да помогнем свом пријатељу Пашутину, али верујем да ме није звао због тога што смо другари, већ зато што зна како радим", рекао је Јеремић за сајт ЦСКА.
Јеремић је подсетио да је био помоћник тадашњем тренеру ЦСКА Душану Ивковићу од 2002. до 2005, када је Пашутин играо за московски клуб.

Нови саветник у ЦСКА Милан Минић у каријери је радио као помоћник тренера у Олимпијакосу, Паниониосу и ПАОК, а у Армани Џинсу је био асистент тадашњем тренеру Александру Ђорђевићу.

Као главни тренер Минић је радио у Арису, Келну, Локомотиви из Ростова и Војводини. Он је био и члан стручног штаба репрезентације Југославије која је 1995. и 2001. освојила титулу првака Европе.

"Веома сам срећан јер сам постао део једног од најбољих тимова на континенту, који се бори за најбоље резултате и има одличну организацију. Верујем да могу да помогнем искуством, знањем и познанствима", казао је Минић.

Тренер ЦСКА Јевгениј Пашутин рекао је да су Јеремић и Минић одлични стручњаци, са богатим искуством стеченим широм Европе.

"Драго ми је што су дошли јер ће сигурно помоћи клубу. Обојица су признати стручњаци у Европи и надам се да ћемо остварити врхунске резултате. И Јеремић и Минић су радили са Душаном Ивковићем, што значи да су завршили најбољу школу", закључио је Пашутин.

број коментара 0 Пошаљи коментар