Кесар: Oбећавам само добру борбу

На Универзијади у Београду учествоваће око 9.000 спортиста, али је такмичење које ће вероватно привући највише пажње кошаркашки турнир, за који је селектор Србије Александар Кесар рекао да је толико јак да не може да се обећа освајање медаље.

"Наша обавеза као домаћина је да дамо свој максимум и да представимо земљу на прави начин и да постигнемо што је могуће бољи резултат.

Турнир је веома јак, долазе квалитетни тимови, а некада иако сте најбољи морате имати среће да освојите медаљу", рекао је Кесар.

Селектор универзитетске кошаркашке репрезентације рекао је да су припреме биле добре и да у тиму влада добра атмосфера.

"Урадили смо много тога...Најважније је да је постигнута добра атмосфера, што ми тренери кажемо, хемија у тиму. Што се тиче игре, поставке, детаља, мислим да је то урађено квалитетно. Моја филозофија је брза и агресивна кошарка и покушаћемо то да спроведемо", рекао је Кесар.

Универзијада почиње 1. јула, а кошаркаши Србије такмичење почињу 2. јула мечом против Грчке. Кесар је рекао да ће на турниру учествовати најјаче светске селекције, и да му противници нису непознати.

"Познајемо прилично ривале. Користимо три 'скаутинг' мреже... Имаћемо све информације до почетка турнира. Долазе екипе из целог света и није лако, али ми у стручном штабу имамо велике професионалце који раде свој посао на највишем могућем нивоу", рекао је Кесар.

Тренер је казао да део екипе већ има искуство са Универзијаде у Бангкоку, што би требало да буде од помоћи тиму који први пут наступа на великом такмичењу.

"Имао сам велику срећу да је један део репрезентације, укључујући и стручни штаб, учествовао на Универзијади у Бангкоку, тако да апсолутно знамо шта нас очекује...То је драгоцено искуство. Велика такмичења, као што су Универзијада или Олимпијада, врло су специфична и мора да се буде изузетно прилагодљив", казао је он. Кесар је рекао да очекује пуну подршку београдске публике на кошаркашком турниру.

"Верујем у Београђане да ће доћи да испрате наш кошаркашки тим.

Уопште, примамљиво је такмичење, биће великих имена на терену и верујем да ћемо имати велику подршку", рекао је Кесар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара