Вујошевић најбољи тренер Евролиге за прошлу сезону

Тренер Партизана Душко Вујошевић проглашен је за најбољег тренера Евролиге за прошлу сезону, објављено је данас на сајту тог елитног такмичења.

На сајту Евролиге наводи се да је Вујошевић добио награду Александар Гомељски за "још једну магичну сезону на клупи београдског клуба, када је предводио један од најмлађих тимова у Европи, други пут узастопно, до четвртфинала Евролиге".

Вујошевић је завршио 13. сезону у Партизану, а са "црно-белима" је освојио девет шампионских титула, од којих осам узастопно, четири Купа и три пута је тријумфовао у Јадранској лиги.

"Црно-бели" су ове сезоне, поред првенства, освојили и домаћи Куп и трофеј у Јадранској лиги.

Кошаркаши Партизана су прошле сезоне одиграли неколико евролигашких мечева у Београдској арени, а на утакмици између Партизана и Панатинаикоса 5. марта постављен је нови рекорд Евролиге по броју гледалаца на једној утакмици у том такмичењу - 22.567. Партизан је тада победио Панатинаикос са 63:56.

На сајту Евролиге похваљује се и способност тренера Партизана за квалитетан рад са младим играчима, који су касније успешно настављали каријере у великим европским клубовима.

Вујошевић ће престижну награду добити 8. јула у Барселони уочи жреба за Евролигу за предстојећу сезону.

Вујошевић: Изненађен сам наградом, али није незаслужено

"Изенађен сам, заиста, али када погледате шта смо урадили, ово признање није незаслужено. Наравно, не радим то што радим због награда, нешто дубље и унутрашње је мој покретач", рекао је Вујошевић агенцији Бета.

Тренери Евролиге изабрали су Вујошевића за најбољег тренера у сезони 2008/09 а тренер Партизана ће награду Александар Гомељски добити 8. јула на жребу за нову сезону.

Тренеру Партизана награда прија и зато што у Србији влада велика подељеност око оцене његовог рада.

"Лепо је када признање дође са стране. Не кажем да смо постали провинција у којој успех једино вреди ако се призна споља, али је много објективније када оно долази са стране. Без обзира на резултате и успехе, човек сусреће разне коментаре, па кад дође овако нешто лепо, мора да се радује", рекао је Вујошевић.

Партизан је ове сезоне други пут узастопно изборио пласман у четвртфинале Евролиге, иако је играо са најмлађим тимом чији су играчи на почетку сезоне били анонимни за већину љубитеља кошарке у Европи. У домаћим такмичењима "црно-бели" су одбранили "триплу круну".

Вујошевић је истакао да је награда производ тимских напора стручног штаба, играча и управе Партизана која им је омогућила рад.

Крајем прошле сезоне много се писало о томе да ће Вујошевић напустити клупу Партизана, а тренерова порицања нису сасвим разуверила јавност да остаје у Београду.

"Нема потребе да о томе причамо више. Јасно је да остајем у Партизану, не знам више шта бих коментарисао", рекао је Вујошевић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво