Миличић у Њујорку

Српски кошаркаш Дарко Миличић каријеру ће наставити у Њујорк Никсима, који су у замену за високог центра Мемфису проследили 1,2 милиона долара и искусног бека Квентина Ричардсона.

"Порасли смо, што смо и морали да учинимо. Али то смо учинили са правим атлетама", рекао је председник Њујорка Дони Волс за клупски сајт.

Миличић је прошле сезоне наступио на 61 утакмици за Мемфис на којима је бележио у просеку 5,5 поена и 4,3 скока по мечу. Потом је повредио палац.

Некадашњи играч вршачког Хемофарма НБА каријеру почео је 2003. године када га је као другог на драфту изабрао Детроит. Већ у првој сезони освојио је титулу првака НБА лиге, иако није много учествовао у походу на шампионско прстење.

Касније је играо и за Орландо, а потом и за Мемфис, али ни у једном клубу није оправдао очекивања са почетка каријере. Миличићев менаџер Марк Корнштајн, међутим, убеђен је да ће се то променити у Њујорку.

"Прошле сезоне Дарко је сазрео и психички и физички. Дарку је тек 24 године. Није он много старији од неких играча који учествују на драфту", оценио је Корнштајн, а пренели локални медији.

Оптимиста је и тренер Никса Мајк Д'Антони.

"Врло сам узбуђен могућностима које ћемо имати са Дарком, који је велик момак, али може да трчи, шутира... његове вештине би могле да нам заиста помогну, доста је талентован", истакао је Д'Антони.

Волш је изразио уверење да ће Миличић и Еди Кари чинити убојит тандем под кошевима.

"Дарко има бројне квалитете, али се ни у једном претходном клубу није сасвим уклопио. Некад су од њега тражили да игра леђима окренут ка кошу, а он је више атлетски тип центра, мршав. Он није Еди Кари, али мислим да ће њих двојица заједно добро функционисати", навео је Волш.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво