О'Нил у Кливленду у замену за Павловића и Валаса

Кошаркаши клуб Кливленд близу је договора са екипом Финикса да замени центра Шејкила О'Нила за Александра Павловића и Бена Валаса, пренели су медији.

Медији наводе да су се екипе усмено договориле око "трејда" али да још неће саопштити детаље пошто НБА лига тек мора да одобри тај договор.

Уколико се клубови договоре О'Нил ће се у екипи Кавалирса прикључити Леброну Џејмсу, који је прошле сезоне био најкориснији играч сезоне. Челници Кливленда сматрају да би тада њихова екипа имала веће шансе за освајање шампионске титуле.

Уз Павловића и Валаса, Кливленд ће за "трејд" добити и 500.000 долара, али су се Кавалирси одрекли и 46. избора (пик) на "драфту" у корист Санса.

О'Нилу за годину дана истиче уговор са Финиксом, којим би добио 20 милиона долара, а Валасу, који је на крају сезоне наговестио да ће се повући из кошарке, остаје још сезона у Кливленду за коју ће Санси платити 14 милиона долара.

Такође, медији наводе да би Санси исплатили Павловићу 1,5 милиона долара колико му уговором следује од Кливленда.

Челници Кливленда овим "трејдом" желе да појачају игру под кошем, пошто њихови центри у полуфиналу плејофа Источне конференције нису успели да зауставе Двајта Хаурда из Орланда.

Кавалирси су сезону завршили са 66 победа, што је најбољи скор у лиги, али су у финалу Источне конференције изгубили од Орланда са 4:2.

О'Нил је прошле сезоне просечно постизао 17,8 поена и 8,4 скокова по мечу и учествовао је на 15. "ол-стар" утакмици у каријери.

Екипа Финикса прошле сезоне није успела да се пласира у плејоф, први пут од 2004. године.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво