Кошаркашице освојиле бронзу

Јунорска женска кошаркашка репрезентција Србије савладала је у борби за треће место вршњакиње из Шпаније са 73:46 (13:11, 17:9, 25:13, 18:13) и освојила је бронзану медаљу на Европском првенству у италијанском граду Кјетију.

Јуниорке Србије предвођене тренером Јовицом Антинићем, просто су декласирале репрезентацију Шпаније. У прве две четвртине наше кошаркашице су оствариле изразиту предност. На полувремену је било десет поена предности за наш тим - 30:20.

Кошаркашице Србије и у наставку меча играле су пожртвовано, одлучно и сигурно, што је резултирало високим водством. Друга и трећа четвртина донеле су повећање предности српског тима и коначну победу од 73:46.

Овај тријумф јуниорки Србије, бар мало ће ублажити жал после неизвесног и тесног пораза нашег тима у полуфиналу, од селекције Русије.

Најефикаснија у победничком тиму била је Миловановићева са 17 поена, док је Петровићева постигла 15 поена а Гобељићева 12 кошева. У шпанској екипи најефикаснија је била Фрејша са 16 кошева, док су по седам постигле Агуло, Карбо и Де ла Фуенте.

У финалу Европског првенства у Кјетију, од 20:00 часова, играју репрезензације Француске и Русије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво