Орландо жели да задржи Туркоглуа

Челници овогодишњег финалисте НБА лиге, Орланда, желе по сваку цену да задрже у тиму Хидајета Туркоглуа чак и ако због турског кошаркаша буду морали да плате порез на луксуз.

Туркоглу је испразнио свој орман у свлачионици, поздравио се са саиграчима и отишао из спортског комплекса у којем тренирају "магични". Челници клуба, али и играчи надају се да ће га и следеће сезоне видети у тренинг кампу.

Извршни директор Орланда Алекс Мартинс рекао је да је клуб спреман по први пут у историји да пређе границу и за једног кошаркаша плати порез на луксуз, пре него што Туркоглу 1. јула постане слободан играч.  "Порез на луксуз неће бити препрека", рекао је Мартинс.

Турски кошаркаш је стартер у тиму Орланда, екипа је ове сезоне играла у финалу НБА лиге, али је поражена од Лос Анђелес Лејкерса са 4:1.  Туркоглу је пре шест година потисао шестогодишњи уговор са Орландом вредан 36 милиона долара, а у уторак је наговестио да би могао да одустане од уговора, годину дана пре истека, како би потражио екипу која ће му обезбедити већа примања. Он би последње године уговора зарадио 7,3 милиона долара.

"То не значи да ћу напустити Орландо. Тражим најбоље решење за себе и породицу. Надам се да ће се све средити, пошто сам у овом клубу стекао име у НБА лиги. Ово је добро време за одлуку и надам се да ћу и наредних сезона носити дрес Меџика", рекао је Туркоглу.

Резерви центар Марсин Гортат ће затражити повећање плате. Он ће овога лета постати ограничени слободан играч и највероватније ће добити више од 770.000 долара, колико је зарадио ове сезоне.

Челницима Орланда ће бити тешко да потпишу нови побољшани уговор са турским кошаркашем јер играчи Двајт Хауард, Џамир Нелсон и Рашард Луис улазе у трећу годину уговора када им следује укупно 118 милиона долара.

Туркоглу је ове сезоне постизао просечно 16,8 поена уз 5,3 скокова и 4,9 асистенција. Он је рекао да би прихватио мање новца како би остао у тиму који воли.

"Зависи колико је то мање... Овде је добра атмосфера, добро се осећам. Знам како ми је у Орланду, нисам глуп", рекао је Туркоглу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара