Џексон: Нисам веровао да ћу опет освојити титулу

Нови рекордер НБА лиге по броју освојених титула на месту тренера Фил Џексон признао је да се двоумио 2005. године да ли да прихвати позив челника ЛА Лејкерса да поново преузме ту екипу.

"Рекао сам им да морам да размислим, јер су тада били веома далеко од освајања титуле, иако тим са Кобијем Брајантом увек има шансу. Када сам се вратио нисам мислио да ћемо поново освојити титулу. Пало ми је на памет да би, у најбољем случају, могао да почнем да стварам екипу која ће једног дана бити шампион. Све ово се десило много брже него што сам очекивао", изјавио је Џексон.

Џексону ово десета НБА титула у тренерској каријери, а са Лејкерсима је претходно освојао пехаре од 2000. до 2002. године.

Најзаслужнији за нову, 16. титулу ЛА Лејкерса био је Коби Брајант, који је у постигао 30 поена.

"Свако може да види колико сам срећан. Фил неколико година није славио освајање титуле, зато сам се постарао да га добро исполивамо у свлачионици. Чак је скинуо наочаре и уживао у томе. Ипак су ово посебни тренуци и за њега и за нас, јер смо ми екипа са којом је дошао до своје десете титуле", објаснио је Брајант.

Џексон је новинарима у Лос Анђелесу рекао да титулу посвећује 87-годишњем Тексу Винтеру, саветнику Лејкерса, који се опоравља од недавног срчаног удара.

"Текс је уживао гледајући утакмицу. Врло добро је упућен у све што се дешава у клубу, верујте ми", додао је Џексон.

Поред четири титула са ЛА Лејкерсима, Џексон је освојио шест НБА трофеја са Чикаго Булсима.

Џексон је са Булсима био шампион од 1991. до 1993. и од 1996. до 1998. године, када су прве звезде екипе били Мајкл Џордан, Скоти Пипен и Денис Родман.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво