Кадеткиње Србије прижељкују пету позицију

Селектор кадетске женске кошаркашке репрезентације Србије Зоран Ковачић изјавио је да од те селекције не треба очекивати врхунске резултате на Европском првенству у Италији али је изразио наду у њихов пласман међу првих пет селекција.

Првенство ће од 30. јула до 9. августа бити одржано у Напуљу, а кадеткиње Србије играће у А групи са селекцијама Турске, Шведске и Италије.

Ковачић је рекао агенцији Бета да је овој генерацији девојчица то прво значајније међународно такмичење, због чега је тешко очекивати највиши пласман.  Ипак селектор прижељкује улазак међу првих пет селекција, који би Србији омогућио учешће на првом Светском првенству кадеткиња идуће године.

"Било би то веома значајно, јер би се тим девојчицама омогућило још једно јако међународно такмичење у кадетском узрасту, где би кроз серију турнирских утакмица оне играчки додатно сазреле", казао је Ковачић.

Кадеткиње Србије припремаће се у Лозници од 22. јуна до 27. јула, а на пут у Италију креће се 28. јула.

Зоран Ковачић, који је и селектор јуниорске женске кошаркашке репрезентације Србије након учешћа ове селекције на Европском првенству у Шведској од 2. до 12. јула, прикључиће се раду са кадеткињама од 14. јула, а у међувремену са њима ће радити први селекторови сарадници Драган Огњеновић и Марјан Стојанац.  Ковачић је од 1. септембра 2002. године, када је почео рад са млађим женским кошаркашким селекцијама Србије, на балканским, европским и светским првенствима освојио 15 медаља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво