Лејкерсима 15. титула

У петој утакмици финала плеј-офа НБА лиге Лејкерси из Лос Анђелеса су у Орланду савладали Орландо Меџик са 99:86 и укупним резултатом 4:1 у победама освојили 15. шампионску титулу у клупској историји.

У исто време Фил Џексон је постао први тренер у историји НБА лиге са десет шампионских прстенова пошто је надмашио некадашњег тренера Бостон Селтикса Реда Ојербаха који је био дугогодишњи рекордер са девет титула.

Истина, Џексон је до десете титуле дошао после 12 финалних серија, док је Ојербах постао деветоструки првак из 11 покушаја.

Централна фигура завршне утакмице у финалној серији био је Коби Брајант са 30 кошева, шест скокова, пет асистенција, четири "рампе" и две украдене лопте.

Сјајно су га пратили Шпанац Пау Гасол са 14 поена и 15 ухваћених лопту, Ламар Одом са, такође "дабл-дабл" учинком: 17 кошева и десет скокова и Тревор Ариза који је, уз 15 поена, имао и пет ухваћених лопти.

Најистакнутији појединац у пораженом Орланду био је Рашард Луис са 18 кошева и десет скокова и Двајт Хауард који је имао исти скакачки учинак, уз 11 поена.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи