Споразум клубова са НЛБ лигом

Челници регионалне кошаркашке НЛБ лиге и представници Партизана, Црвене звезде, Хемофарма и ФМП- а постигли су споразум о новом начину бодовања, на основу којег ће се одређивати наш учесник у Евролиги.

На основу споразума Партизан ће у Евролиги игати у наредне две, уместо три сезоне, колико му је било загарантовано на основу претходног уговора и резултата остварених у Евролиги, НЛБ лиги у шампионату Србије.

У сезони 2011/2012 из Србије ће у Евролиги играти екипа која у сезони 2010/2011 освоји највише бодова у еврокуповима, НЛБ лиги и првенству Србије. Према овом спразуму, за евентуално освајање титуле првака Европе клуб из Србије би добио двоструко мане бодова него за освајање домаће или НЛБ лиге.

Према новом договору, у НЛБ лиги бодове ће освајати осам првопласираних екипа, а у шампионату Србије четири најуспешнија тима.

Шампион НЛБ лиге добијаће 40 бодова, а за пласман од другог до осмог места додељиваће се 35, 20, 25, 20, 15, 10 и 5 бодова.

Првак Србије ће такође добијати 40 бодова, а друпласираном ће припасти 30 бодова. Треће и четврто место доносиће 20, односно 10 бодова.

За пласман на фајнал фор Евролиге добијаће се 20 бодова, а пет бодова мање добијаће се за пласман у четвртфинале. Учесник топ 16 фазе добијаће 10 бодова, а прва фаза такмичења доноси пет бодова.

За учешће у Еврокупу добијаће се два бода, за пласман међу 16 четири, а за улазак међу осам последњих тимова шест бодова. Осам бодова вреди пласман међу четири најбоља тима Еврокупа.

За исте фазе такмичења у Еврочеленџу добијаће се један, два, три и четири бода.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво