Кошаркашице елиминисане

Најбоље кошаркашице Србије елиминисане су са Европског шампионата који се игра у Летонији, пошто су и у трећем мечу групе Ц изгубиле, овога пута од репрезентације Турске, резултатом 65:55.

Најефикаснија у тиму Србије била је Соња Петровић са 14 поена, док је Јелена Миловановић убацила 11, а Милица Дабовић девет поена.

У екипи Турске најбоља је била Сазије Ивегин са 21 поеном.  У Групи Ц касније играју Литванија и Русија.

Наша репрезентација тако је завршила такмичење на Европском шампионату, пошто је у  сва три меча Ц групе доживела пораз.

Најпре је у првом колу Ц групе Литванија убедљиво савладала наш национални тим, резултатом 71:49, да би у другом колу Русија декласирала Србију са чак 35 кошева разлике - било је 72:37 за Рускиње.

Нашим кошаркашицама била је неопходна победа од 13 кошева разлике, над селекцијом Турске, како би обезбедиле пласман у наредну фазу такмичења. Ипак, кошаркашице Србије нису имале довољно снаге да изненаде Турску, тако да су и у трећем мечу доживеле пораз од десет кошева разлике, резултатом 65:55.

Женска кошаркашка репрезентација Србије тако је заузела последње место у групи Ц на ЕП које се одржава у главном граду Летоније, Риги и није успела да се пласира у наставак такмичења.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво