Дебакл против Русије

У другом колу Ц групе првенства Европе за кошаркашице, репрезентације Русије победила је Србију резултатом 72:37 (18:7, 14:9, 21:8, 19:13) и обезбедила пласман у другу фазу такмичења.

Након два пораза и прва два кола, селекција Србије је шансе да настави такмичење свела на минимум. Пошто је Турска победила Литванију резултатом 69:66 (25:13, 11:27, 14:11, 18:15), наше кошаркашице ће за пласман у другу фазу морати сутра да савладају Турску са најмање 13 поена разлике.

Имајући у виду на који начин је репрезентација Србије одиграла дуеле против Литванки и Рускиња, то је мало вероватно и наш тим ће највероватније такмичење завршити на последњем месту у групи.

У дуелу против Русије репрезентације Србије је још једном показала да је недорасла за овако квалитетно такмичење. Без икакве идеје у нападу, уз несхватљиво форсирање шута за три поена, један од 14, наше противнице нису имале никаквих проблема и праткично су одрадиле нешто озбиљнији тренинг.

Без обзира на то што су Рускиње актуелне првакиње Европе и најозбиљније кандидаткиње да тај успех понове на овом шампионату, очекивало се да наша екипа бар покуша да пружи отпор, али се то није десило.

Утакмица последњег кола Ц групе између Србије и Турске на програму је у уторак од 12,30 часова РТС-2.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара