Почиње ЕП за кошаркашице у Летонији

У Летонији у недељу почиње Европско првенство у кошарци за жене, а репрезентација Србије у првом колу Групе Ц у Валмијери игра са Литванијом од 12.30 сати.

Српске кошаркашице у понедељак, од 17 сати, играју са Русијом, која брани титулу, а у уторак, од 12.30 сати са Турском.

Србија је на прошлом Европском првенству у Италији заузела 12. место, па селектор Јовица Станишић истиче како су дугорочни циљ Олимпијске игре у Лондону 2012, а краткорочни пласман у четвртфинале и евентуални директни пласман на наредно Светско првенство.

"Ова екипа је најталентованија у Европи, има све квалитете осим искуства, и то може да нам буде једини проблем. Истина је да имамо тешку групу, али могли бисмо да победимо све ривале, као што не би било изненађење и да изгубимо сва три дуела", рекао је селектор Антонић.

За репрезентацију Србије ће играти: Марија Ерић (Напуљ), Соња Петровић (Спартак, Москва), Ива Роглић, Инес Ајановић, Марина Пушкар и Миљана Мусовић (Црвена звезда), Тамара Радочај (Хемофарм), Инес Кресовић (Гран Канарија), Јелена Миловановић (Шопрон), Маја Миљковић (Селта), Ана Перовић (Ланде Баскет) и Милица Дабовић (Бешикташ).

Пласман у даље такмичење Европског првенства избориће по три најбоље селекције из четири квалификационе групе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи