Кокошков води Феникс Сансе

Кошаркашки тренер из Србије Игор Кокошков главни је тренер екипе Феникс Санс на овогодишњој летњој НБА лиги у Лас Вегасу.

"Поласкан сам чињеницом да ми је моја нова кошаркаска организација, у коју сам практично тек ушао, Феникс Санс, пружила шансу да самостално водим наш млади тим током летње лиге", рекао је Игор Кокошков.

Кокошков је крајем јуна ове године прешао из Детроит пистонса у Феникс, где ради као помоћник главном тренеру Терију Портеру, са којим је и раније сарађивао у Детроиту.

Према речима Кокошкова, циљ екипе из Феникса је да током летње лиге НБА "разигра" што више младих играча и да их припреми за напорну и дугу сезону.

"Тиме бисмо проширили број играча који су у ротацији са остатком тима којег чине махом старији играчи, а међу њима и неколико легенди и НБА ветерана Грант Хил, Шакил Онил и Стив Неш", рекао је Кокошков.

За амбиције "Санса" у наредној сезони НБА лиге, Кокошков каже да су "увек шампионске".

"Верујем да ће спој искуства и младости дати нове перспективе овој екипи и да можда можемо да будемо и једно од највећих изненађења у новој сезони", рекао је Кокошков.

Током летње лиге, тимови најјаче кошаркашке лиге на свету настоје да испробају пре свега новајлије у тиму и млађе играче, а турниру по правилу присуствује велики број тренера, "скаута" и кошаркашких менаџера из целог света.

Такмичење у Лас Вегасу траје до 20. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво