Панатинаикос освојио Евролигу, Барселона трећа

Кошаркаши атинског Панатинаикоса победници су завршног турнира Евролиге у Берлину. У финалу су савладали московски ЦСКА са 73:71 (21:16, 27:12, 8:18, 17:25).

Била су то два различита полувремена у првом је доминирао Панатенаикос. ЦСКА се није примећивао на терену. Атињани су на полувремену имали фантастичних 20 поена разлике - 48:28.

Друго полувреме донело је ангажованију игру Московљана. У трећем периоду преполовили су предност Панатенаикоса. У последњој четвртини ЦСКА је заиграо на све или ништа, и умало да им пође за руком. У последњем минуту сусрета, тројком Шишкаускаса стигли су на само поен заостатка - 70:69. У пенал завршници ЦСКА је имао прилику да преокрене резултат, међутим нису имали довољно снаге и концентрације. Играчи Панатинаикоса били концентрисани приликом извођења слободних бацања и сачували победу.

У последњем нападу, који је почео седам секунди пре краја утакмице, првотимац московског тима Рамунас Шишкаускас није успео да погоди шут за три поена и донесе победу својој екипи.

Најефикаснији у победи Панатинаикоса били су Василис Спанулис и Антонис Фоцис са по 13 поена, док су Димитрис Дијамантидис и Шарунас Јасикевичијус додали по 10.

Џеј-Ар Холден је постигао 14 поена за ЦСКА, док су Трајан Ленгдон и Рамунас Шишкаускас убацили по 13.

"Зеленима" из Атине је ово пета титула првака Европе, а на завршном турниру елитног европског такмичења учествовали су девет пута. Пета титула Панатинаикоса уједно је и седма за српског тренера Жељка Обрадовића, апсолутног рекордера по броју трофеја. Први пут је шампион Европе постао и српски кошаркаш Душан Кецман, иако у финалу није улазио на терен.

Московски "Армејци" су у последње три сезоне два пута освајали Евролигу, 2006. и 2008. године, а учествовали су укупно девет пута на "фајнал фору" Евролиге, седам пута узастопно, од 2003. до 2009. године. ЦСКА је шест пута био шампион Европе.

Барселона освојила треће место

Кошаркаши Барселоне освојили су треће место на завршном турниру Евролиге, пошто су у Берлину савладали грчки Олимпијакос са 95:79 (26:19, 20:11, 27:28, 22:21).

Утакмица је одиграна пред више од 13.000 људи у берлинској "Арени".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво