Победе Бостона и Даласа, пораз Лејкерса

Кошаркаши Бостона савладали су у гостима екипу Чикаго Булса са 107:86 и повели са 2:1 у серији првог кола плеј офа НБА лиге чији су актуелни шампиони.

Пол Пирс је победи допринео са 24 поена, док је Раџон Рондо додао 20, али је имао и 11 скокова и шест асистенција. Рондо је на три утакмице плеј-офа у просеку бележио 22,7 поена, 9,7 асистенција и 10,7 скокова по мечу.

Прве две утакмице два тима у Бостону биле су прилично изједначене, али у трећем дуелу дилеме није било. Бостон је већ после прве четвртине водио са 11 поена разлике, а на полувремену је имао "плус 22".

Вођство од 2:1 стекао је и Далас, који је на свом терену савладао Сан Антонио са 88:67. Најефикаснији у Даласу био је Дирк Новицки са 20 поена.

Победу Мавериксима, ипак, донела је пре свега одлична одбрана. Сан Антонио је зато поставио негативни клупски рекорд, пошто у плеј-офу до сада није постигао мање од 67 поена.

Најефикаснији у тиму Спарса био је Тони Паркер са свега 12 поена. Паркер је на претходној утакмици убацио 38 поена.

Јута је уз 23 поена и 22 скока Карлоса Бузера савладала Лос Анђелес Лејкерсе са 88:86 и смањила заостатак на 1:2.

Одлучујуће поене на утакмици, ипак, постигао је 2,2 секунде пре краја Дерон Вилијамс. Најбољи кошаркаш Лејкерса Коби Брајант у последњој секунди није успео да погодио тројку за преокрет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво