Награда за Величковића

Тренери тимова из Евролиге доделили су кошаркашу Партизана Новици Величковићу награду Звезда у успону, саопштено је из Евролиге.

На трећем месту налази се његов саиграч из Партизана Миленко Тепић, док је на петом крило "црно-белих" Јан Весели. Величковићу је ово четврта година у Евролиги, а у образложењу доделе признања наводи се да је крило шампиона Србије "експлодирао у овој сезони, поставши не само најновији играч одлуке у Партизану, већ и један од најпресуднијих играча у Топ 16 фази".

Величковић је био најкориснији играч (МВП) Евролиге у фебруару, евролигашком месецу посвећеном Топ 16 фази, када је помогао Партизану да се пласира у четвртфинале такмичења.

Сезону у Евролиги 22-годишњак је завршио са 11,5 поена и 5,1 скока просечно по утакмици, поставши тако најбољи стрелац и други скакач свог тима. Величковић је и међу прва три играча "црно-белих" по броју украдених лопти, асистенција и блокада.

"Више од свега, Величковић се доказао као вођа тима, упркос узрасту, у кључном тренутку сезоне, пошто је у четири победе Партизана у Топ 16 фази учествовао са 14,5 поена и 6,7 скокова", наводи се на сајту Евролиге.

"Предвођен Величковићем, Партизан је добио толику подршку публике да је екипа оборила рекорд по броју гледалаца у Евролиги у затвореном простору. Тим је у последњој утакмици Топ 16 фазе бодрило 22.567 гледалаца", наводи се у образложењу одлуке.

Трофеј Звезда у успону додељује се последњих пет година играчу који је имао мање од 22 године до 1. јула у лето када почиње сезона.

У неизвесној завршници, друго место ове године поделили су Барселонин Ерсан Иљасова и Серхио Љуљ из Реал Мадрида. За њима следи Тепић.

Пето место деле Весели и Емир Прелџић из Фенербахчеа. Евролига је до сада доделила још два признања. Награду Алфонсо Форд за најбољег стрелца добио је репрезентативац Србије Игор Ракочевић из Таукерамике, док је за најбољег дефанзивца проглашен Димитрис Дијамантидис из Панатинаикоса, пету узастопну годину.

На завршном турниру, који се игра од 1. до 3. маја у Берлину, биће додељена признања за Најкориснијег играча (МВП) и најбољи тим лиге.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво