Партизан и Цибона у финалу

Кошаркаши Партизана пласирали су се у финале завршног турнира регионалне НЛБ лиге пошто су у Београду, у полуфиналу, савладали екипу градског ривала Црвене звезде са 64:58 (13:11, 18:12, 15:15, 18:20). Партизан ће у суботу у финалу играти против загребачке Цибоне, која је победила вршачки Хемофарм са 77:65.

Најефикаснији у екипи Партизана био је Миленко Тепић са 14 поена, док је Стефон Лазми постигао поен мање, док је са друге стране највише поена постигао Елмедин Кикановић 15, а Стивен Марковић додао је 10. 

Кошаркаши Звезде су добро почели утакмицу и уз сигурну одбрану повели са 11:0. Партизан је у петом минуту постигао прве поене, "тројком" капитена Петра Божића. "Црно-бели" су укупном серијом од 13:0, после шест промашених слободних бацања Звезде, преокренули и прву четвртину завршили са два поена предности.

На почетку друге четвртине кошаркаши Партизана играли су боље, више шутирали и контролисали игру у рекету, док су "црвено-бели" стали, а поене су постизали углавном из индивидуалних акција.  Партизан је минут и по пре краја друге четвртине стекао седам поена предности (30:23), да би на полувреме браниоци трофеја отишли са највећом разликом од 31:23.

"Црно-бели" су на почетку треће деонице стигли до 10 поена предности 33:23, да би Чедомир Витковац са линије за слободна бацања донео Партизану највећу предност на мечу од 11 разлике - 42:11.

Актуелни шампион НЛБ лиге је током четвртине доминирао у скоку и чувао предност између осам и 11 поена, а у појединим тренуцима су "црно-бели" играли атрактивно, док су кошаркаши Звезде наставили да промашују пенале. Последњу деоницу Звезда је почела са нешто нижом поставом и уз четири поена Стивена Марковића и после "тројке" Овенса "црвено-бели" долазе до три поена заостатка 45:48. Међутим, ту серију прекинуо је Стефон Лазми и уз поене и скокове Јана Веселија Партизан је вратио осетну предност (56:47). Након тога екипе су грешиле, али је на крају меча ипак пресудио квалитет Партизана. 

Кошаркаши загребачке Цибоне пласирали су се у финале завршног турнира регионалне НЛБ лиге пошто су у Београду, у првој полуфиналној утакмици, савладали екипу вршачког Хемофарма са 77:65 (24:11, 20:21, 21:17, 12:16).

Најефикаснији у екипи Цибоне био је Алан Андерсон са 24 поена, док је Ерл Каловеј додао 18, а Давор Кус 12.  Са друге стране у вршачкој екипи најбољи је био Владан Вукосављевић са 18 поена, док су по 12 постигли Миљан Павковић и Миливоје Божовић.

Пре почетка утакмице додељене су награде за најбољег менаџера, тренера и играча у лигашком делу такмичења Јадранске лиге. Најбољи играч је кошаркаш Загреба Анте Томић, најуспешнији тренер је стратег Цибоне Велимир Перасовић, док је за најбољег менаџера проглашен Марко Ивановић из Хемофарма.

У првој четвртини играло се изједначено до 6:5 за Цибону, а затим је загребачка екипа направила серију од 14:0 и стекла 15 поена предности (20:5). Играчи Хемофарма су до краја четвртине само успели да смање на 24:11. Кошаркаши Цибоне су у 13. минуту дошли до највеће предности на мечу од 31:14, али је након тога Хемофарм за три минута направио серију од 12:0 и примакао се на 31:26. Међутим, изабраници тренера Перасовића су поново појачали и на одмор отишли са 12 поена предности 44:32.

Загребчани су и у трећој деоници чували високу предност, највише захваљујући доброј игри Куса, Андерсона и Каловеја. Хемофарм се у два наврата приближио на 10 поена заостатка у 26. минуту 54:44 и минут касније 57:47, али је Цибона поново вратила 16 разлике 65:49. До 31. минута кошаркаши Цибоне су одржавали двоцифрену предност, када је Бојан Крстовцих "тројком" смањио на 68:60. У самој завршници, 44 секунди пре краја меча, Хемофарм је поенима Божовића са линије за слободна бацања дошао до 71:65, али су играчи загребачке екипе остали мирни у пенал завршници и победили са 77:65.

Финална утакмица игра се у суботу од 20.45 у Београдској арени.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи