Ивковић: Пут у САД ми је дао нови мотив

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић рекао је новинарима да му је путовање у САД дало нови мотив за рад у Кошаркашком савезу Србије и са националним тимом.

"После свега сам се вратио са новим мотивом да у Савезу радим то што радим", рекао је Ивковић који је провео две недеље у САД, где му је додељена награда за животно дело америчког удружења тренера.

Селектор Србије је разговарао и са тренерима и функционерима НБА клубова, али и са домаћим репрезентативцима са којима је успео да се види.

"Видео сам се са Ненадом Крстићем и садржајно смо разговарали. Знате да је имао неуспешну авантуру у Русији и да се после тога вратио у НБА, где је играо и мало неприпремљен, али сада је добро и игра добро. Његов клуб инсистира на операцији девијације носа и она би требало да се обави 25. априла, а играч би већ 28. био овде. Тако да то неће утицати на наше припреме", рекао је Ивковић.

Селектор је у Детроиту одржао предавање и добио награду за животно дело, а потом је раазговарао и са генералним менаџером Пистонса Џоом Думарсом о искуствима у управљању америчким и европским клубовима.

Новинаре је, међутим, више од пута у Америку занимао Ивковићев став о жалбама тренера Хемофарма Стевана Караџића и тренера Црвене звезде Светислава Пешића на лош формат такмичења Суперлиге и темпо по коме ће се утакмице играти на свака два дана.

"Није моје да правим план такмичења у лиги, већ план рада репрезентације. Жао ми је што ме Караџић, са којим имам сјајне односе, није позвао да му објасним шта га занима, већ је преко новинара тражио моје објашњење. Састао сам се и са Пешићем и нико од њих није помињао Суперлигу, јер су то већ од раније знали", рекао је Ивковић.

Генерални секретар КСС-а Предраг Бојић рекао је новинарима да је систем такмичења од две групе усвојен још прошле јесени на састанку на коме су учествовали сви представници клубова, који су систем усвојили једногласно.

Ивковић је најавио да ће следећег викенда отпутовати у Шпанију са тим-менаџером репрезентације Мирославом Берићем и да ће тамо разговарати са потенцијалним репрезентативцима Игором Ракочевићем из Таукерамике и Вулетом Авдаловићем и Костом Перовићем из Памесе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво