Суперлига се завршава до краја маја

Суперлига Србије почеће 8. или 10. априла, а завршиће се најкасније до 29. маја, у зависности од учинка клубова у Европским такмичењима, саопштио је Кошаркашки савез Србије.

Представници клубова учесника Јадранске лиге и КСС-а договорили су на  састанку детаљни распоред који узима у обзир наступе Партизана и Хемофарма у европским такмичењима.

Састанку руководства савеза, представника клубова и лиге присуствовао је и селектор Душан Ивковић, који је и раније тражио да се првенство заврши што пре, због предстојећег Европског првенства у Пољској.

"Састанак је протекао у конструктивној атмосфери, а председници клубова показали су пуно разумевање за потребу да домаће такмичење буде завршено до краја маја, како би репрезентатативне селекције имале времена да се припреме за такмичења која нас чекају", рекао је Ивковић.

Полуфиналне и финалне утакмице играће се на три добијене, а као датум завршетка такмичења одређен је 29. мај, што ће се десити ако се Партизан пласира на завршни турнир Јадранске лиге.

На састанку у Кући кошарке уговорени су детаљни распореди четири могуће варијанте учешћа клубова у Европи, а детаљан распоред објављен је на сајту савеза.

Лајонси освојили прво место у првој фази

У 26. колу кошаркашког првенства Србије   постигнути су следећи резултати:

Лајонси-Раднички 90:79
Напредак - Слога 79:89
Машинац - Здравље 97:87
Ергоном - Визура 86:81
Нови Сад - Мега 81:85

У суботу играју: Раднички 034 - Борац и Металац - Тамиш

ТАБЕЛА: Лајонс 48 бодова, Борац42, Металац 41, итд.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво